‘Tnggu Abg Di Syurga Syg..’ lsteri MninggaI, Suami P4rah Pacuan 4 R0da TerbaIik.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘Tnggu Abg Di Syurga Syg..’ lsteri MninggaI, Suami P4rah Pacuan 4 R0da TerbaIik.

BINTULU: Seorang wanita m4 vt dan dua mgsa mengalami kecede raan apabila kenderaan pacuan empat roda mereka terlibat kemaIangan di Jalan Bintulu-Miri, hari ini.

Ketua Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Zon 5 Bintulu Wan Kamaruddin Wan Ahmad berkata, mgsa, Haniza Raini, 39, dari Kampung Kuala Suai, Niah disahkan mning gaI dvnia oleh paramed1k Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Manakala dua mgsa lain iaitu Mohamad Amin Mat, 38, mengalami keced3 raan di muka dan ptah tangan kanan manakala seorang perempuan yang tiada pengenalan diri juga ced3 ra di muka serta ptah kaki kiri.

Beliau berkata, kesemua mgsa telah dikeluarkan orang awam sebelum ketibaan pihak bomba yang mana sebelum itu dua mgsa yang mengalami keced3 raan ringan telah dibawa ke hspital menggunakan jntera Unit Perkhidmatan Penyelamat Perubatan Kec3masan (EMRS).

“Seorang mgsa yang ced3 ra prah telah disahkan mninggaI dvnia oleh kakitangan KKM dan telah diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut,” ujarnya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Katanya, pihak bomba yang menerima panggilan kec3masan pada jam 2.27 petang telah mengerahkan lapan angg0ta dengan jntera F1re Rescue Tendera (FRT) Scania dan EMRS ke lokasi keja dian yang sejauh 23 kilometer (km) dan tiba jam 2.50 petang.

Ope rasi ditamatkan pada jam 3.15 petang dan agensi lain yang turut terlibat membantu lima angg0ta PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan tiga kakitangan KKM.

Punca kejadian masih dalam s1asa tan. al fatihah

Sumber: ub / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*