Masih Berseragam Sekolah Sambil MemikvI Kayu Api, Gelagat Anak Ini Mengvndang S3bak Ramai

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Masih Berseragam Sekolah Sambil MemikvI Kayu Api, Gelagat Anak Ini Mengvndang S3bak Ramai

Bersempena dengan kisah persekolahan yang baru sahaja membuka tirai, pelbagai gambar-gambar menarik baru dan lama mengenai kerenah anak-anak memulakan hari bersejarah mereka.

Namun, satu postingan di akaun Fbk ‘Sikat ka piny’ telah mengundang sebak netizen.

Masih berseragam sekolah sambil memikul kayu Api

Dalam p0sting yang dimuatnaik, beberapa gambar seorang kanak-kanak yang masih beruniform sekolah kelihatanl memikul kayu api melalui satu lorong tanah merah.

Walaupun kejadian tersebut bukan berlaku di negara kita, namun ia sedikit sebanyak berbekas di hati sesiapa sahaja yang melihatnya.

Berjalan pulang dengan memikul kayu

Menerusi gambar yang dimuat naik sekitar Julai 2019 itu, jelas terlihat kanak-kanak tersebut masih mengendong beg sekolah dan seragam putih. Dengan bersungguh-sungguh dia memikul kayu api yang telah diikat di bahunya dan berjalan pulang.

Situasi tersebut benar-benar mengudang keinsafan kepada kita. Hal ini kerana jelas sekali dia sudah memahami keadaan hidup yang serba kekurangan dan melakukan tanggungjawab demi keluarga walaupun masih dibangku sekolah.

Jadi, jelaslah disini bahawa, bukan semua kanak-kanak terlahir dari kehidupan keluarga yang mewah. Kita seharusnya bersyukur dan muhasabah diri kerana dalam kesenangan kita ada orang lain yang tidak berkemampuan.

Berdasarkan gambar yang vi ral ini jelas menunjukkan anak ini merupakan seorang anak yang baik dan patuh kepada ibu bapanya.

Didoakan semoga beliau berjaya dalam hidup walau apa jua bidang yang dicebvri dan sekali gus dapat membalas jasa kedua orang tuanya.

Sumber: Sikat ka

Pihak Admin tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risi ko aki bat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*