Driver MPV MeninggaI Dvnia, 6 Murid Darjah 1 Ced3ra Dirempvh Aruz

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Driver MPV MeninggaI Dvnia, 6 Murid Darjah 1 Ced3ra Dirempvh Aruz

Sungai Buloh: Lelaki m4 vt, manakala enam murid Darjah Satu Sekolah Kebangsaan Saujana Utama cede r4 dalam kemaI4 ngan membabitkan dua kenderaan di Jalan Saujana Utama, di sini, hari ini.

Pengarah Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kecema san berhubung kejdian pada 1.08 petang.

Katanya, sepasukan 10 ang gota bersama dua jentera dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bestari Jaya dan Pasukan Bomba Sukarela (PBS) Saujana Utama dik3jarkan ke l0kasi kejdian.

“Menurut Iap0ran awal, kemaIangan memba bitkan dua kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Proton Ex0ra dan Perodua Aruz.

“S4ksi memaklumkan, kemaIa ngan berlaku apabila Perodua Aruz dinaiki dua wanita yang keluar dari slmpang meIanggar Pr0ton Exora dipandu se0rang lelaki bersama enam murid Darjah Satu yang datang dari sebelah kiri,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Norazam berkata, aki bat rmpvhan itu Pr0ton Ex0ra terbaIik dan berg0lek ke bahu jalan.

“Pemandu Pr0ton Ex0ra iaitu Muhammad Zaki Aiffin, 52 tahun mning gaI dvnia di tempat kejadian, manakala enam murid yang terdiri daripada empat lelaki dan dua perempuan hanya ced3 ra ringan.

“Semua murid dihantar ke Hspital Sungai Buloh untuk menerima rwatan,” katanya.

Norazam berkata, pemandu dan penumpang Perodua Aruz tidak ced3 ra namun mengalami kesuka ran bernfas juga dihantar ke Hspital.

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*