Anis M3ninggaI Ketika PuIang Rumah N4has Motosikal L0ri, ‘Perginya Anak Soleh Mama..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Anis M3ninggaI Ketika PuIang Rumah N4has Motosikal L0ri, ‘Perginya Anak Soleh Mama..’

MIRI: Seorang pekerja restoran m4 vt setelah motosikal yang ditunggangnya terba bit kemaIa ngan dengan sebuah lori di KM10 berhampiran sebuah pasar raya di Taman Tunku di sini pada Selasa.

Mgsa, Muhammad Anis Farhan Ali, 21, dari Taman Tunku di sini disahkan mning gaI dvnia di tempat keja dian aki bat keced3raan yang dialami.

Ketua PoIis Daerah Miri ACP Alexson Naga Chabu dalam kenyataan yang dikeluarkan pagi ini mengesahkan menerima Iap0ran p0Iis berhubung kemaIa ngan m4 vt itu sekitar jam 5.09 petang semalam.

Katanya, kemaIangan yang berlaku sekitar jam 3 petang itu membabitkan sebuah lori dipandu seorang lelaki berusia 64 tahun yang datang dari arah Lambir menuju ke Taman Tunku dan sebuah motosikal yang ditunggang mngsa bersama seorang pembonceng wanita turut menuju arah sama untuk pulang ke rumah di Taman Tunku.

“Semasa tiba di tempat kejadian, motosikal yang ditvnggang mngsa bersama seorang rakan yang datang dari arah belakang telah memasuki lalvan sebelah kiri lori.

“Lori itu telah membeIok memasuki simpang di sebelah kiri menyebabkan mgsa tidak dapat mengeIak lalu meIang gar bahagian tayar hadapan sebelah kiri Iori berkenaan,” katanya.

Akibat kemaIa ngan itu, mngsa ced3 ra di bahagian perut serta da da dan disahkan mning gaI dvnia di tempat keja dian oleh pegawai perubatan bertugas.

Manakala pembonceng hanya mengalami keced3 raan ringan dan pemandu lori tidak mengalami apa-apa kecede raan.

Menurut Alexson, hasil s1asa tan awal yang dilakukan mendapati kemaIa ngan berpunca daripada motosikal mngsa yang memasuki laluan lori sebelum lori memasuki slmpang berkenaan.

Sehubungan itu kata beliau, satu kertas s1asa tan dibuka oleh Bahagian S1asa tan dan Penguatkua.saan Trafik, Ibu Pejabat Po Iis Daerah Miri di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Manakala myat mgsa kemudian dibawa ke Hspital Miri untuk tindakan lanjut.

Salam tkziah, al fatihah

Sumber: ub / dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*