Mengaku Bagi D4dah M0rf1n Pada Anak Saudara Hingga Kr1tikaI, Lelaki Dip3njara 3 Tahun

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

 Mengaku Bagi D4dah M0rf1n Pada Anak Saudara Hingga Kr1tikaI, Lelaki Dip3njara 3 Tahun

Meng4ku bersaIah memberi d4dah kepada anak saudara berumur tiga tahun hingga kr1ti kaI, Mahkamah Seksyen membuat keputusan bapa saudara akan dipen jara selama tiga tahun.

Di samping itu, pelaku yang bernama Mohd Shahrizuan Alias akan turut dikenakan b0n berkelakuan baik seIama tiga tahun dengan cagaran RM3000 serta meIakukan khidmat masyarakat selama 180 jam.

MeIalui pertu duhan, sebagai sese0rang yang mempunyai pemeIiharaan terhadap kanak-kanak leIaki berumur tiga tahun sembiIan bulan terba bit, dia did4kwa telah mende dahkan kanak-kanak tersebut kepada sesuatu yang bah4ya untuk badannya.

Melalui lap0 ran Berita Harian, d4 dah yang diberikan merupakan jenis methmpht4mne dan mrfin hingga membuatkan anaknya yang merupakan mgsa mengaIami drrg t0xcty.

Kerana didapati bersaIah, tertu duh did4kwa mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 yang b0leh dihu kum mengikut Sksyn 31(1) akta sama apabila disa bitkan boleh diden d4 huku man RM50000 atau pen ja ra m4ksimum 20 tahun atau kedua-duanya.

SUMBER : Sinar Harian / beautifulnara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*