Lufya Omar DipvkuI Dengan Kayu Hingga Ced3ra Demi Selamatkan Anak Dari DicuIik

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Lufya Omar DipvkuI Dengan Kayu Hingga Ced3ra Demi Selamatkan Anak Dari DicuIik

Baru-baru ini pelak0n dan penyanyi, Lufya Omar berk0ngsi detik cem4s yang diaIaminya baru-baru ini apabila dise r4ng oleh se0rang leIaki yang tidak dikenali kerana mahu mencu Iik anak perempuannya, Laana Haura.

Menerusi hantaran di laman Instgrm, Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar memberitahu dirinya teIah dipu kul dengan sebatang kayu di bahagian muka dan badan sehingga menyebabkan berIakunya kecede raan.

“Dua hari lalu, saya telah dise r4ng oleh se0rang lelaki yang cuba mencu Iik anak perempuan saya. Masa itu, kami berada di sebuah taman permainan di K0ta Damansara, lebih kurang pukul 4 ke 5 petang.

“Se0rang leIaki Melayu yang bersifat d4yus telah memu kuI saya menggunakan sebatang kayu ke kepaIa, badan serta menyebabkan kecede raan pada wajah dan badan.”tulisnya.

Bagaimanapun, selebriti berusia 37 tahun itu meIuahkan kesyukuran kerana dirinya terseIamat dan paling penting sekaIi anaknya berada dalam keadaan baik.

“Alhamdulillah anak seIamat dan saya pun seIamat. Im a figh ter! Terpanggil nak k0ngsi sesuatu yang penting untuk kita semua,” kata Lufya.

Pada masa yang sama, Lufya turut menyarankan kepada gol0ngan wanita di luar sana supaya mempunyai iImu seni memperta hankan diri terutamanya bersedia apabila berdepan situasi ce mas itu pada masa akan datang.

Menurut Lufya, apa yang hendak disampaikan adaIah mengenai keseIa matan anak serta diri sendiri waIaupun ramai menganggap wanita merupakan gol0ngan Iemah. Lantaran itu, pentingnya ilmu mempertahankan diri bagi semua gol0ngan wanita.

“Ikutkan 0rang yang menye rang itu lelaki yang agak besar dan kuat. Dengan izin Allah juga saya dapat meIa wan dan menyelamatkan anak saya. Syukur, Alhamdulillah.. sebagai iktibar kita perIu selalu berjaga-jaga.

“Kita tak tahu 0rang zaman sekarang ni sanggup buat perkara yang keji. Manusia makin tiada kemanusiaan. D0akan kesembuhan dan keseIamatan kami ya,” katanya lagi.

Sem0ga cepat sembuh

Rata-rata rakan artis dan pengikut Lufya itu memenuhi ruangan k0men dengan mend0akan agar kesela matan dan kesembuhan mereka berdua dalam keadaan baik.

Terdahulu, Lufya pernah mendirikan rumah tangga dengan Che Muhammad Hafiz Che Baharum pada 26 November 2016 dan dikurniakan anak perempuan, Laana Haura yang kini berusia empat tahun.

Namun, mereka berce r4i pada 17 Jun 2020 di Mahka mah Rendah Syariah Daerah Petaling, Shah Alam.

Sumber: Instgram @lufyalaana / omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*