“Jan1n Keluar Di Atas Tapak Tangan Saya” Impian Fida Menimang Cahaya Mata Sulung Tidak Kesampaian Lagi

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Jan1n Keluar Di Atas Tapak Tangan Saya” Impian Fida Menimang Cahaya Mata Sulung Tidak Kesampaian Lagi

Petaling Jaya – Hasrat pelakon rafidah ibrahim untuk menimang cahaya mata sulung sebelum ini tidak kesampaian apabila mengalami kegv guran pada November tahun lalu.

Fida melangsungkan pernikahan dengan suami yang juga bekas pengurusnya, Shahzemir Shahzulkarib, 38, pada 5 Mei 2021 di Masjid Jamek Kampung Baru.

Sekadar info, Fida kini tampil dengan s1ngle terbaru berjudul Anumerta Ya Rasulullah ciptaan dan lirik Bard Muffins dan Aiman SYDQ yang boleh didapati menerusi semua p1atform digital.

Belum Ada Rezeki

Impian pelakon, Rafidah Ibrahim, 36, atau Fida untuk menimang cahaya mata sulung tidak kesampaian lagi apabila mengalami kegv guran buat kali kedua, Jumaat lalu.

Beri ta sedih ini dikongsi Fida menerusi me dia sosi alnya malam tadi.

Innalillahhiwainnalillah hirojiun, Jumaat sebelum masuk waktu Maghrib, anak dalam kandungan saya, Abdullah bin Shahzemir yang berusia 4 bulan 7 hari telah pergi.

Petang dari jam 5 petang p.erut saya terlalu sa kit dan saya sangkakan angin yang terlalu t3ruk dalam badan terutama dibahagian bawah perut. Saya biarkan dan berehat walaupun s.akitnya hanya Allah saja yang tau.

Sebelum masuk Waktu Maghrib dan sebelum berwuduk, saya berha das kecil, dan pada ketika tu terasa sesuatu ingin keluar, tulisnya. Menurutnya, dia segera memanggil suaminya dan memberitahu ada sesuatu mahu keluar dan suaminya menyuruh membiarkan.

Saya tadahkan tangan, pada waktu itu, ja nin keluar di atas tapak tangan saya dan saya ada rasa sedikit pergerakan sebelum suami mem0 tong tali pusat.

“Pada waktu itu, perasaan p4nik ada, nak menangis pun ada tapi bila saya pegang baby, SubhanaAllah indahnya ciptaan Allah SWT. Perasaan p4nik dan s3dih tadi bertukar serta merta jadi gembira saat saya dan suami melihat keindahan ciptaan Allah itu walaupun belum sempurna tapi sudah cukup sifat,” katanya.

Sementara suaminya menunaikan solat, Rafidah bersiap dan seterusnya terus ke h.ospital. Dia juga dita.han semalaman di wad bagi tujuan pemantauan.

Menurutnya, jantina bayi tidak dapat dikenalpasti, namun mereka menamakannya Abdullah. J.ena zah dike. bumikan di Tanah Perkv buran Islam Ampang, bersebelahan k.ubur ar.wah ibu dan bapa Rafidah.

Dia dan suaminya, Shahzemir Shahzulkarib, 37, akur bahawa belum sampai lagi rezeki untuk memiliki anak.

“Saya mengalami pend.arahan ketika kandungan berusia lebih 10 minggu. Mungkin ak.ibat tekanan kerja dan kurang rehat menyebabkan r.ahim saya tidak kuat bertahan,” katanya ketika itu.

Sambungan dari atas.  Terima kasih juga buat Abg Rais yg membantu menggali ku bur anak kami. Jenazah dikebu mikan di Tanah Perku buran Ampang, bersebelahan kubur arwh mak dan arwh ayah saya. Tidak ketinggalan buat para keluarga, sahabat, pengikut di setiap me dia sosi al dan semua yg sentiasa mendoakan kebaikan saya, anak dan suami serta nasihat.

Terima kasih sekali lagi buat semua yg terlibat secara langsung dan tak langsung. Semoga Allah s.w.t sentiasa merahmati kita semua di dunia dan di akhirat.” tulis Fida lagi

Rata-rata peminat mendoakan 

rnadiasabrina@Alhamdulillah you gained a child in heaven. Salam takziah atas pemergiannya di sini. No words can describe the feelings. Ive been through it twice as much as I write or try to Express myself nothing can truly describe the emotions of a mother or a parent who has just lost a child. Semoga kita layak dan dapat berjumpa dengan anak anak kita di syurga nanti. May we be reunited. Aameen

natasyaza@Salam takziah sis,Allah za tumpang sedih sb za pernah lalui dua anak. syurga telah kembali ke sana w.pun hanya ja nin..dan kandungan luar rahim…semoga ada ganjaran dr semua ini,semoga yg baik2 saja terjadi selepas ini… Allah uji tanda syg dan Allah maha baik

Kredit : HM/FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*