Adik Mikhaeil Muqmin Ditemukan L3mas Di Jeti Bagan Ajam, ‘Tnggu Mama Di Syurga..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Adik Mikhaeil Muqmin Ditemukan L3mas Di Jeti Bagan Ajam, ‘Tnggu Mama Di Syurga..’

Butterworth: Seorang kanak-kanak lelaki dikhuat1ri Ie mas ketika mandi berhampiran Jeti Nelayan Bagan Ajam dekat Pantai Bersih, di sini, petang semalam telah ditemukan Iemas oleh pasukan penyeIamat pada pagi tadi.

Semalam me dia meIa porkan mgsa, Muhammad Mikhaeil Muqmin Abdullah, 11, diIa porkan pergi ke pantai berhampiran jeti berkenaan pada 5.30 petang bersama tiga lagi rakannya untuk mandi sebelum dia dihnyutkan arvs.

Difahamkan, seorang pemancing yang menyedari kejadian itu cuba menyeIamatkan mgsa namun hampir Iemas sebelum dia diselamatkan orang awam.

Ketua Operasi BaIai Bomba dan Penyelamat Butterworth, Pegawai Kanan Bomba II, Mohd Faizwan Che Amat berkata, sepasukan anggota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Butterworth bergeg.as ke lokasi sebaik menerima panggilan kecem4san jam 5.45 petang.

Menurutnya, sebaik tiba usaha mencari serta menyeIamatkan mgsa terus digerakkan.

“Usaha mencari dan menyeIamat mgsa dijalankan bomba dengan bantuan unit Pasukan Penyelamatan di Air (PPDA) di kawasan mgsa dikhuatlri Iemas. Operasi juga dibantu Pasukan Bomba Sukarela (PBS) berhampiran dan nelayan,” katanya, di sini, hari ini.

Mohd Faizwan berkata, operasi kini ditamatkan berikutan faktor pencahayaan dan arus de.ras namun ia akan bersambung semula pada 7 pagi esok.

Al fatihah anak syurga.

Sumber: hm/dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*