Tak Sempat Terima Rawatan Amizah M3ninggaI Dvnia, ‘Berakhir Svdah P3nder1taanmu..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Tak Sempat Terima Rawatan Amizah M3ninggaI Dvnia, ‘Berakhir Svdah P3nder1taanmu..’

Kota Bharu: Wanita yang mengalami masaIah 0be siti dan paras 0ksi gen rendah dalam ba dan, Amizah Amdam, 37, mninggaI dunia di rumahnya di Kampung Padang Demit, di sini, pada 7.30 pagi hari ini.

Bapanya, Amdam Nuh, 69, berkata anak keempat daripada lima beradik itu tldak menunjukkan sebarang perubahan, namun kelihatan agak Ietih dan b3ngkak di bahagian mata ketika mahu ke masjid untuk menunaikan solat Subuh.

“Sebaik saya pulang dari masjid, Amizah dilihat semakin Iemah dan nampak sedang na zak sebelum saya segera mendapatkannya dan mengajarnya mengucap dua kalimah syahadah.

“Sepatutnya tiga hari lagi, Amizah akan berjumpa pakar di Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kub.ang Kerian untuk berbincang mengenai rwatan bar1atrik yang dicadangkan, namun tldak kesampaian,” katanya ketika ditemui di Tanah Perkubvran Islam Paya Demit, di sini.

Terdahulu, jnzah Allahyrham Amizah dibawa ke tanah perkvburan dengan bantuan sepasukan ang gota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Bharu bersama penduduk kampung dan selamat dikebvm1kan pada 2.30 petang tadi.

Ketua Operasi BBP Kota Bharu Mohd Nazarol Abdullah berkata, pihaknya menerima panggilan pada 1.45 tengah hari bagi meminta bantuan untuk menguruskan pengebvmian jn4zah wanita itu.

Menurutnya, tujuh ang gota menjalankan tugas khas itu dan pihaknya mengambil inisiatif dengan mengvsung jn4zah menggunakan kain pelikat bagi menggantikan pengvsung.

“Jnazah Allahyrham diusu.ng kira-kira 10 individu dan pr0ses pengebvmian mengambil masa selama setengah jam,” katanya.

Harian Metro sebelum ini meIa porkan wanita itu yang mempunyai berat badan kira-kira 200 kilogram (kg) terIantar sejak dua bulan lalu disebabkan berat bdannya semakin bertambah dan tldak dapat berjalan di mana hanya akan berguIing untuk bergerak terutama ke tndas.

Allahyrham juga berbadan gempaI dengan berat badan sekitar 120 kg, namun masih mampu berjalan serta bekerja tetapi terpksa berguIing dan mengengs0t apabila berat badannya naik mend4dak sejak beberapa bulan lalu.

Sumber: hm

Sumber: dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*