lbu M3ninggaI K3tika MeIintas Jalan Hantar Cucu Ke Sekolah, ‘Allahuakhbar Mak..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

lbu M3ninggaI K3tika MeIintas Jalan Hantar Cucu Ke Sekolah, ‘Allahuakhbar Mak..’

KUCHING– Seorang wrga emas wanita disahkan mning gaI dunia di Hspital Umum Sarawak (HUS) setelah empat jam bert4 rung nywa akibat ced3 ra prah setelah diIang gar sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) semasa meIintas jalan selepas menghantar cucunya ke stesen bas untuk ke sekolah di Jalan Sultan Tengah berhampiran Kampung Sungai Berdaun pagi tadi.

Ketua Jabatan S1asa tan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak Superintenden Bingkok John berkata mgsa yang mning gaI dvnia dikenali sebagai Zohara Ender, 60, beralamat di Kampung Semariang Batu.

Sementara itu, katanya seorang lagi pejalan kaki wanita yang merupakan anak mgsa, 37 tahun, berasal dari Kampung Semariang Batu ptah pinggang dan masih dirwat di HUS.

“KemaIa ngan dipercayai berlaku pada jam 6.10 pagi melibatkan dua pejalan kaki dengan sebuah MPV di Jalan Sultan Tengah berhampiran Kampung Sungai Berdaun.

“Semasa MPV yang dipandu seorang guru lelaki berusia 54 tahun bersama dua orang penumpang bergerak lurus dari arah Rampangi menuju ke arah Santubong telah meIanggar dua wanita yang merupakan pejalan kaki dikatakan sedang meIintas jalan dari sebelah kanan ke sebelah kiri laluan MPV tersebut setelah menghantar cucu bersama anaknya untuk menaiki bas sekolah di seberang jalan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelas Bingkok, saIah seorang pejalan kaki telah disahkan mning gaI dunia di Hspital Umum Sarawak pada jam 10.42 pagi hari yang sama manakala seorang lagi pejalan kaki masih dirwat dan dalam keadaan stabiI.

Berikutan itu, katanya, anak mgsa telah membuat Iaporan poIis mengenai kem4 tian ibunya.

Sementara itu, beliau memberitahu pemandu MPV serta dua orang penumpangnya tidak mengalami keced3 raan.

“Hasil s1asa tan awal mendapati kemaIa ngan berlaku apabila mngsa bersama anaknya sedang meIintas jalan dari sebelah kanan jalan dan masuk ke laluan MPV terbabit menyebabkan kenderaan tersebut meIanggar kedua-dua pejalan kaki.

“Ker0sakan pada MVP itu adalah pada bahagian depan sebelah kanan dan s1asa tan lanjut masih diteruskan,” jelasnya.

Tambahnya, pemandu MPV terbabit telah dita han untuk si.asatan lanjut dan diambil keterangan.

“Selain itu, pemandu terbabit juga akan dibawa ke Jabatan F0ren sik Hspital Umum Sarawak untuk mengambil sampeI drah bagi tentukan kndungan aIko hol dan ddah dalam drah.

“Sampel drah akan dihantar ke Jabatan Kl mia Malaysia Negeri Sarawak pada esok hari,” ujarnya.

Tegasnya, k3s disia sat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah, al fatihah

Sumber: borneonetwork

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*