Kanak Umur 4 Tahun Lem4s Mandi Taman Tema, Tr4gedi Bertuk4r Dvka.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Kanak Umur 4 Tahun Lem4s Mandi Taman Tema, Tr4gedi Bertuk4r Dvka.

Temerloh : Kegembiran sebuah keluarga membawa anaknya mandi manda di Taman Tema bertv kar dv ka bila seorang kanak-kanak perempuan berusia 4 tahun ditemukan Ie mas di sebuah taman tema air di sini pada Sabtu.

Ketua PoIis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Azhar Mohd Yusoff memberitahu, mgsa Nur Izzatul Jannah Azman berumur empat tahun itu disahkan m4 vt selepas Iemas di kolam bahagian kanak-kanak yang berkedaIaman kira-kira 0.15 meter.

Menurutnya, pihak poIis telah menerima Iaporan mengenai kejadian kira-kira jam 8.42 malam pada Sabtu.

Satu Iaporan poIis telah dibuat oleh seorang lelaki berumur 45 tahun berkenaan kejadian anaknya mening gaI dunia disebabkan Iemas bertempat di taman tema air tersebut.

Hasil s1asa tan poIis mendapati penga.du telah pergi ke tempat tersebut pada jam 5 petang bersama keluarganya.

Pada jam 6 petang, anak saudara penga.du memaklumkan bahawa anak perempuannya berumur empat tahun telah Iemas di kolam bahagian kanak-kanak terbabit, katanya dalam kenyataan pada Ahad.

Ujarnya, mgsa telah dihantar ke Hspital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh untuk rwatan, namun telah disahkan mn1nggaI dunia oleh pegawai perubatan.

Satu bed4h sia sat telah dibuat pada Ahad dan didapati punca kema tian adalah disebabkan Ie mas. Kess telah diklasifikasikan sebagai m4 ti meng3jut, jelasnya.

Jnzah diuruskan oleh Unit Khas Van Jna zah Cawangan Pahang disebabkan mgsa disahkan p0si tif CvDl9 selepas ujian caIitan dan bawa dari Bilik F0ren sik ospital Temerloh.

Jnzh adik Izzatul Jannah selamat dikebvmikan di Tanah Perkbvran Islam Panching Selatan pada Ahad. AIFatihah.

Sumber : db

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*