Dunia Hiburan Dikejutkan Dengan Pemergian Adibah Noor, Salam Takziah.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Dunia Hiburan Dikejutkan Dengan Pemergian Adibah Noor, Salam Takziah.

KUALA LUMPUR: Penyanyi lagu Terlalu Istimewa, Adibah Noor, 52, menghembuskan nafas terakhir di Hospital Gleneagles dipercayai akibat penya kit kns3r 0v4ri tahap empat, jam 6.30 petang ini.

Berita duka disahkan rakan artis, Datin Emylia Rosnaida yang juga isteri kepada Datuk AC Mizal menerusi laman Fbk.

“Ya, betul arwh baru sahaja mening gal du nia di hospital sebentar tadi,” katanya yang dalam perjalanan ke pusat perubatan swasta itu.

Mengikut sumber, arwh menghi dap kns3r 0v4ri dan kini sudah berada pada tahap empat, namun, merahsiakannya.

Biodata Adibah Noor

Bagi yang nak kenal siapa adibah Noor, korang boleh baca biodata adibah noor ini di bawah ya. Pemilik Nama penuh Adibah Noor binti Mohamed Omar ini dilahirkan pada 3 September 1970.

Pada tahun 2021, Dia di kenali sebagai seorang penyanyi, pelakon, pengacara majlis, pengisi suara dan bakat iklan yang terkenal di Malaysia. Adibah Noor berasal dari Kuala Lumpur dan merupakan seorang guru yang mengajar Bahasa Inggeris.

Dia juga lulusan Universiti Kebangsaan Malaysia

Pada tahun 1994, Adibah Noor menyertai pertandingan nyanyian buat pertama kalinya dalam pertandingan SUara 90-an Nescafe. Rezeki nya apabila dia berjaya menjuarai pertandingan tersebut.

Pada tahun 2006, Namanya melonjak naik dengan lagu terlalu istimewa yang di buat khas sebagai solidariti kepada kes r0g01 dan pembv nuhan ng3ri seorang gadis berusia 12 tahun di Johor bahru.

Dalam Biodata Adibah noor ini, kami nak bagitahu yang Adibah Noor pernah tercalon dalam Anugerah Juara Lagu 2006 dalam bebearapa kategori iaitu, Vokal Terbaik, Kategori Balada dan juga Lagu terbaik.

Kemudian dia juga pernah di nobatkan Juara Hits 1 Akhir pada tahun 2007 untuk lagu terlalu istimewa dan juga Persembahan terbaik untuk lagu yang sama.

Salam takziah kepada ahli keluarga. Sama-sama kita doakan beliau ditempatkan dalam golongan orang yang beriman. Amin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*