Lelaki Beri Anj1ng Jalanan Makan Pizza Dan Ayam Goreng Buat Netizen Terharu – “Murah Rezeki Abang”

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Lelaki Beri Anj1ng Jalanan Makan Pizza Dan Ayam Goreng Buat Netizen Terharu – “Murah Rezeki Abang”

Sebagai manusia, kita bukan sahaja perlu berbuat baik kepada manusia lain tetapi kita juga perlu berbakti kepada ciptaan tuhan yang lain seperti haiwan dan tumbuhan.

Haiwan peliharaan seperti anj ing dan kucing amat memerlukan penjagaan daripada manusia, jika anda tidak mampu untuk mengambilnya sebagai haiwan peliharaan, terdapat cara lain untuk membantu dan menjaga mereka, terutamanya haiwan yang berada di jalanan.

Seorang anak muda telah menarik perhatian netizen apabila dia berkong si beberapa video yang menunjukkan dia memberi makanan kepada anj ing jalanan.

Pengguna TkTk @faiz.aizif sering mendokumenkan kehidupan hariannya memberi makan anjng li4r di kawasan lapang berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi.

Video:

Dia sering memberikan makanan kering dan basah kepada haiwan terbiar itu tetapi ada beberapa video dia memberikan makanan segera seperti pizza dan ayam goreng kepada mereka.

Ramai juga yang berasa risau apabila Faiz memberikan makanan sebegitu akan memberikan kesan kepada an jing, bagaimanapun difahamkan pemuda itu telah meminta untuk tidak memasukkan bahan yang boleh menjejaskan kesihatan an jing-an jing tersebut.

Komen Netizen:

Selain itu, dalam videonya yang lain, Faiz juga mendapat der ma daripada tidak lain tidak bukan, Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin yang merupakan seorang pencinta haiwan.

Netizen juga kagum dengan perbuatan anak muda itu dan rata-rata memuji sifat kemanusiaan yang amat patut dicontohi malah, ruangan komen juga dipenuhi dengan doa untuk pemuda itu.

Sumber: onlinediariv1raI

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*