Ibu Isi Tabung Haju Sejak Anak Masih Bayi, 2 Beradik Tunaikan Haji Usia Muda

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ibu Isi Tabung Haju Sejak Anak Masih Bayi, 2 Beradik Tunaikan Haji Usia Muda

Duit raya anak biasanya akan diambiI oleh ibu bapa untuk disimpan ke dalam Tabung Haji. Kata 0rang tua dulu, sikit-sikit lama-lama menjadi bukit. Akan tetapi, kesungguhan se0rang ibu bernama Puan Sharifah N0rkaya Shah Latif ini yang menabung demi zvriat tercinta akhirnya membuahkan hasil. Melalui perk0ngsian Harian Metro, 2 beradik menjadi tumpuan ramai kerana terpiIih menjadi jemaah haji haji di usia muda.

Ibu buat tabungan di Tabung Haji melalui pot0ngan gaji

Mengenangkan semula keb4ikan ibu yang mula men4bung di Tabung Haji mereka sejak kecil, Wan Amier Ashraf Yamin (21 tahun) serta kakaknya Wan Arina Azrinor Yamin (29 tahun) berasa syukur disuIami keinsafan Iantaran menjadi insan terpilih untuk berangkat ke Tanah Suci. Difahamkan juga, tabungan untuk anak perempuan kepada pes4ra guru itu sudah dimulakan seawal usia 5 tahun manakaIa si adik pula sejurus beberapa buIan selepas dilahirkan pada tahun 2001.

KaIi ini kami 2 baradik pergi sendiri tanpa ibu bapa

Rupa-rupanya bagi Wan Arina, sebelum ini dia pernah menangguhkan giliran menunaikan haji kerana isu ketiadaan m4hram. Kini sudah tiba masanya menyahut seruan tanah Mekah, mereka berdua akui sedikit gementar apalagi perlu ber4ngkat ke sana tanpa ditemani ahli keluarga lain.

Ini juga hasrat saya sebagai ibu ayah. Memang sepakat untuk buka akaun TH sejak usia 8 bulan lagi. Menerusi ruangan k0men, ramai netizen turut sama-sama menumpang gembira melihat rezeki yang dirasai 0leh 2 0rang anak muda tersebut. Bahkan, ada juga yang mempunyai perancangan sama dan sudah mula menabung agar cahaya mata mereka dapat menunaikan haji awal suatu hari nanti.

KOMEN NETIZEN

Kredit : FB Harian Metro / pnews.space

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*