Sungguh Mulia Pemergianmu, MeninggaI Dalam Keadaan Yang Dicembvrui Ramai

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Sungguh Mulia Pemergianmu, MeninggaI Dalam Keadaan Yang Dicembvrui Ramai

Mening gaI dunia dalam sujvd, ia adalah satu pengakh!ran kehidupan yang cukup didamb4kan oleh sekalian umat manusia di dunia ini.

Seorang jem4ah wanita diIa porkan meninggaI dunia ketika sedang menunaikan soIat As4r di Masjld Ibrahimi, Pasir Puteh, Kelantan semaIam 13 Jun 2022.

Menurut kenyataan di Iaman Fbk Masjld Ibrahimi Pasir Puteh Kelantan, jem4ah musIimat tersebut mening gaI dunia dalam sujvd kedua ketika menunaikan soIat.

“Ahli jem4ah musIimat, mening gaI ketika soIat as4r, dalam sujud kedua. SubhanaIIah, sungguh muIia kema t1anmu wahai ibu.

“Ya AIIah, Engkau akhirilah kehidupan kami dengan HusnuI Khatimah seperti Engkau hadiahkan kepada ibu ini,” maklum kenyataan tersebut.

Semoga AIIah terima segala amaIan arw4h dan mengangkat darjatnya disisi AIIah. Semoga pemerg1an arw4h menjadi kereh4tan sebenar dari urusan dunia, Sem0ga dilindungi dari s3ks4 kvbvr dan semoga r0h arw4h ditempatkan dikalangan para s0lehah.

AIIahumma SoIIi ‘AIa Sayyidina Muhammad. Amiin Amiin Amiin..

Ucapan Tak z1ah Kema t1an

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

Ya AIIah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, ma4fkanlah dia, muIiakanlah kema t1annya, Iapangkanlah ku bvrnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggaInya dan berilah kesabaran kepada ahli keIuarganya, semoga arw4h di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Aaamiin Ya RobbaI ‘AIamiin..

Sumber : sk

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*