Jemaah Haji MeninggaI Dalam Pesawat, Hasrat Tak Kesampaian.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Jemaah Haji MeninggaI Dalam Pesawat, Hasrat Tak Kesampaian.

SE0RANG jemaah haji Indn3sia yang mengikuti romb0ngan pertama ke Tanah Suci mening gaI dunia di dalam pes4wat.

Jemaah berusia 50 tahun yang berasaI dari BaIangan, Kalimantan, mening gaI dunia kira-kira satu jam sebelum tr4nsit di Medan, Sumatera Utara.

Ketua Pejabat Wilayah Kementerian Agama Kalimantan Selatan, Muhammad Thambrin berkata, jn4zah segera diturunkan di Medan sementara menunggu dihantar puIang ke Banjarmasin.

Setibanya di Banjarmasin, jn4zah akan segera dibawa ke kampung halamannya di BaIangan untuk dikebvmikan.

Sementara itu, Ketua Seksyen Haji dan Umrah Kementerian Agama BaIangan, Fahmi Wahid berkata, Samsinah mempunyai sejarah peny4.kit darah tinggi dan kencing ma.nis.

Malahan, arwh menggunakan kerusi r0da untuk menaiki penerbangan bersama romb0ngan jemaah haji.

Gaben0r Kalimantan Selatan mengucapkan takziah di atas pemerg1an jemaah berkenaan.

“Bagi pihak saya, pemerintah wilayah Kalimantan Selatan dan masyarakat, saya mengucapkan takziah atas pemerg1an jemaah haji dari Balangan.

“Sem0ga Allahyarham Samsinah diampuni d0sa-d0sanya dan diterima amal ibadahnya di sisi Allah,” kata Sahbirin Noor menerusi pesanan teks kepada me dia. – Kompas

Sumber: mStar / lubuk.vvip.blog

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*