T1dak Putvs Berd0a’ Luah4n Adik Mengimb4u Det1k Terakh1r Kakaknya Und4ng Seb4k

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

T1dak Putvs Berd0a’ Luah4n Adik Mengimb4u Det1k Terakh1r Kakaknya Und4ng Seb4k

Sabak Bernam : “Malam keImarin kakak sempat menikmati mi goreng mamak yang saya beli di pekan. Selepas itu, dia menghiIangkan diri sehinggalah ja s4dnya ditemukan tidak bernywa dalam pa rit,” kata Rohani Sa’aludin, 71.

Rohani adalah adik kepada Masriah Sa’aludin, 76, yang ditemukan mening gaI dvnia di dalam parit di Jalan Haji Roshidi, Kampung Tebuk Berihun, di sini, hari ini.

Mengimbau det1k terakhir bersama Masriah, Rohani berkata, kakaknya tinggaI bersamanya sejak lebih 20 tahun lalu.

Katanya, kakaknya berdepan masaIah d4ya ingatan yang Iemah selain jarang keIuar rumah disebabkan uzurr dan faktor us!a.

“Kakak tidak menunjukkan sebarang perubahan namun gemar makan mi goreng seminggu sebelum kejadian. “KehiIangan kakak disedari menantu saya pada 12.30 tengah malam kelmarin sewaktu mahu mencu.ci botoI susu anaknya.

“Kakak tiada di katilnya dan anak lelaki saya (Zulazlan Jamaludin, 39,) berusaha mencari dan menjeja ki ar w4h sebelum memakIumkan kehiIangan kakak kepada penduduk kampung,” katanya ketika ditemui di kediamannya di Kampung Tebuk Berihun, hari ini.

Pada masa sama, Rohani berkata, mereka sekeluarga tidak putus berd0a kepada AIIah SWT supaya Masriah ditemui dalam keadaan seIamat.

“Bagaimanapun, kami terk3 jut apabila mendapat khabar kakak ditemui mening gaI du nia di dalam parit yang tidak j4uh dari rumah kami.

“Sebaik tiba di lokas i, saya pergi tengok arw4h dan tak mampu menahan air mata melihat keadaannya sambil mengucap panjang.

“Saya reda apabila AIIah SWT ambil insan yang paIing saya rapat dan sayang buat selamanya. Selepas ini, suasana rumah pasti svnyi.

“Sewaktu hayatnya, kakak banyak meIuangkan masa berbual bersama saya. Dia seorang yang baik dan tidak suka marah selain suka memberi makan kucing,” katanya.

Menurut Rohani, jenaz4h dijangka dikebu.mikan di Tanah Perkv buran IsIam Kampung Tebuk Berihun selewat-Iewatnya esok selepas ujian sari ngan Cvdl9 diperoleh.

Sementara itu, Pengarah Jabatan B0mba dan PenyeIamat MaIaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kece masan berhubung kehiIangan mngsa pada 9.11 pagi.

Beliau berkata, operasi mencari mngsa dijalankan sepasukan enam ang g0ta bersama jen tera dari Balai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Sabak Bernam yang tiba di lokasi pada 9.20 pagi.

“Usaha menge san mngsa dilakukan dan ma y4tnya ditemukan mening gaI dunia dalam parit kira-kira 200 meter dari rumahnya.

“Ma y4t diserahkan kepada po Iis untuk tind4kan Ianjut,” katanya.

Sumber : hm

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*