
Sempat Rakam Gambar Terakhir, Kakak Cerita Det1k K3jadian. ‘TinggaI Saya Satu2nya Anak Perempuan..’
Kuala Nerus: Sariatu Syafira Mohd D3ra, 32, reda dengan ketentuan Ilahi apabila tiga insan tersayangnya terk0rb4n dalam trgedi di Air Trjun Lata Changkah, Setiu, di sini, semalam.
Katanya, dalam kejadian 2.30 petang itu, dia sempat meIarang dua adiknya, Syariatul Nurfatihah, 28, dan Syariatul Noor Syafiqa, 26, serta sepupu, Siti Aisyah Mazalan, 19, mandi di kawasan berkenaan berikutan paras air yang daIam.
“Saya sudah selesai mandi sebelum naik ke kawasan berpasir dan merakamkan gambar mereka yang berada di dalam air.
“Sebaik selesai mandi, mereka bertiga berjalan berpe gangan tangan mahu ke kawasan berpasir sebelum saIah seorang terjerIus dan semua terjtuh ke dalam air.
“Saya dan seorang lagi sepupu (Muhammad Shafiq Farkhurudin Mazalan, 13) cuba menyelamatkan mereka.
“Saya sudah berjaya pe gang tangan saIah seorang daripada mereka dan berusaha menarik ke pasir bersama Syafiq namun gagaI.
“Kemungkinan mereka berpa.ut antara satu sama lain. Keadaan itu menyebabkan saya dan Syafiq sendiri hampir Iemas kerana turut terjtuh ke dalam air.
“Mujur suami (Ahmad Shahrifuddin Hashim, 30) berjaya selamatkan kami,” katanya yang turut pngsan dan dibawa mendapatkan rwatan di Hspital Setiu.
Menurutnya, walaupun sdih kehiIangan dua adik dan sepupu serentak, namun dia reda kerana Allah lebih sayangkan mereka.
Dia ditemui di rumahnya selepas selesai upacara pengebv mian tiga saudaranya yang disem4dikan dalam satu Iiang, awal pagi tadi.
Tambahnya, keluarganya sudah biasa berkelah di situ setiap kali berkunjung ke rumah ibu saudara di Kampung Seri Bayas, yang terletak kira-kira lima minit perjalanan dari loka si keja dian.
Sementara itu, bapa mgsa, Mohd D3ra Abd Rahman, 60, berkata ketika keja dian dia dan isteri, Sarimah Awang, 62, baru sampai rumah adik iparnya di Kampung Seri Bayas kerana mahu solat Zohor selepas berkelah di kawasan berkenaan.
“Tak sampai beberapa minit sampai, saya dikjutkan dengan berita sdih itu sebelum pergi semula ke kawasan berkenaan.
“Saya ada empat anak, tiga perempuan dan seorang lelaki, Mohd Hafizul, 31.
“Pemerg1an secara tiba-tiba Syafiqa dan Fatihah sangat dirasai, walaupun pahlt menerima kenyataan ini, namun kami reda, semua yang berlaku adalah ketentuan Allah,” katanya.
Sumber: hm
PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Leave a Reply