Abdul Hannan MeninggaI Ketika PuIang Ke Rumah Selepas Selesai Bertugas. ‘Selamat Jalan Anakku..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Abdul Hannan MeninggaI Ketika PuIang Ke Rumah Selepas Selesai Bertugas. ‘Selamat Jalan Anakku..’

DUNGUN: Seorang kakitangan Pejabat Hutan Daerah Terengganu Selatan m4 vt selepas kereta yang dipandunya bertmbung dengan sebuah lori di Kilometer 65, Jalan Jerangau-Jabur, dekat Pejabat Veterinar Wilayah Timur, Cermin Kiri Jerangau Sungai, petang tadi.

Dalam nhas kira-kira jam 4 petang, mngsa, Abdul Hannan Abdul Hadi, 22, yang prah pada kepala mninggaI dunia di tempat keja dian.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Bandar Al Muktaffi Billah Shah AMBS, Zul Husni Abdul Rahman, berkata sepasukan sembilan anggota bergeg4s ke loka si sebaik menerima Iapo ran jam 4.09 petang.

Sebaik tiba, katanya, anggo ta kami mendapati mgsa yang tersepit di tempat duduk pemandu disahkan sudah mning gaI dvnia.

“Kami mendapati kereta yang dipandu mgsa bertmbung dengan sebuah lori di situ.

“Angg0ta kami mengambil masa 15 minit sebelum berjaya mengeluarkan mgsa yang prah pada kepala, sebelum myat mgsa diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Katanya, pemandu lori berusia 37 tahun yang terbabit kemaIangan bagaimanapun hanya ced3ra ringan.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah, berkata myat mgsa kemudian dibawa ke Bilik F0ren sik Hspital Dungun, untuk s1asatan lanjut.

Katanya, ketika kejadian, mgsa yang bertugas sebagai Pengawas Hutan di Pejabat Hutan Dungun dalam perjalanan pulang ke rumahnya, tidak ja.uh dari tempat keja dian.

“Ketika kejadian keadaan hujan lebat dan s1asa tan awal poIis percaya kereta yang dipandu mgsa dikatakan memasuki laluan kanan jalan sebelum bertmbung dengan lori terbabit.

“Pemandu lori yang cede.ra dibawa ke Klinik Kesihatan Bukit Bes1 untuk rwatan dan k3s disi asat mengikut sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga arwh Abdul Hannan Abdul Hadi. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: bh

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*