Ramai Sedih Lihat Rumah Allahyarham Sudirman Kini Dipenuhi Semak Samvn Hanya Tinggal Tangga

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ramai Sedih Lihat Rumah Allahyarham Sudirman Kini Dipenuhi Semak Samvn Hanya Tinggal Tangga

Sedekad sudah berlalu, namun nama Allahyarham Sudirman masih terp4hat diingatan peminat. Kehebatannya di atas pentas menghiburkan para peminat bukan asing lagi kerana setiap lapisan masyarakat tanpa mengira kaum dan usia menggemari beliau.

Apa sahaja yang dika1tkan dengan Sudirman mengvndang perhatian orang.

Kisah percintaan, perkahwinan waima percer41annya menjadi burvan ber1 ta. Tidak termasuk kejayaan-kejayaan yang diraih lewat kerjayanya sebagai anak seni.

Namun, pada usia 37 tahun, beliau telahpun menghadap Ilahi selepas dikhabarkan kurang sihat dan dimasukkan ke h0spital.

Akan tetapi karya-karya beliau masih lagi diingati dan lagu yang pernah dip0pvlarkan oleh allahyarham masih dipvtarkan di radio serta menjadi kegemaran sesetengah masyarakat.

Terbaharu, Fbk rasmi menggunakan nama arw4h sebagai satu cara mengenang seniman hebat ini telah berk0ngsi keadaan terkini rumah allahyarham di kampung halamannya.

Menurut muat naik tersebut, rumah yang terletak di Kg. Tok Embun, Temerloh, Pahang itu sudah hampir leny4p dan hanya tinggal tiang serta tangga sahaja selepas mengalam1 keb4karan pada tahun 2008.

Persekitarannya juga sudah dipenuhi semak samvn serta tumbuhan menjalr seperti langsung tidak diuruskan oleh mana-mana p1hak sedangkan beliau adalah satu nama besar dalam industri seni Tanah Air.

Dalam penulisan di Fbk berkenaan lagi, belum ada sebarang usaha dari pihak berwajib untuk memul1hara kembali rumah Legenda Seni tanah air ini untuk dijadikan Mem0rial atau Pustaka Per1ngatan.

Sehubvngan dengan perkongs1an tersebut, rata-rata warganet yang meninggalkan k0men diruangan Fbk berkenaan mengaku1 sedih melihat ke4daan rumah arwh.

Mereka juga merasakan p1hak berwajib perlu mengambil langkah yang lebih baik sebagai salah satu cara menghargai penghibur yang cukup berjasa di Malaysia satu ketika dahulu seperti yang dilakukan kepada rumah Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.

Sumber : FB Datuk Sudirman Haji Arshad

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BicaraKini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*