Bilal Masjid, Haji Bali M3ninggaI Dvnia Kereta Terjvnam Dalam Gavng. ‘Tak Sempat Azan Zohor..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Bilal Masjid, Haji Bali M3ninggaI Dvnia Kereta Terjvnam Dalam Gavng. ‘Tak Sempat Azan Zohor..’

Kota Kinabalu: Seorang bilal di Masjid Al-Falah, Kepayan, di sini, disahkan mning gaI du nia selepas kenderaan dipandunya terba bas sebelum terjtuh ke dalam gau.ng setinggi tujuh meter, di perkarangan masjid berkenaan, hari ini.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, mngsa berusia 73 tahun terba bit disahkan mning gaI dunia ketika mendapatkan rwatan di Hspital Queen Elizabeth I (HQEI).

Timbalan Ketua PoIis Kota Kinabalu, Superintendan George Abd Rakman berkata, berdasarkan si4sa tan awal, mgsa dikatakan dalam perjalanan dari Restoran Maimunah, Kepayan menuju ke Masjid Al-Falah untuk tugas bilal, bagi solat Zohor.

Bagaimanapun katanya, sebaik tiba di lokasi kejadian, mgsa dipercayai hiIang kawaIan sehingga menyebabkan kenderaannya terus masuk ke kawasan gavng.

“Kenderaan mgsa terba bas jtuh ke dalam gau.ng sedalam 7 meter dan terbaIik sebelum berhenti sepenuhnya.

“Aki bat daripada kemaIa ngan itu, mngsa ditemui dalam keadaan tldak sedarkan diri di dalam kenderaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

George berkata, mgsa kemudiannya dihantar ke Jabatan Kec3masan dan Tr.auma Hspital QE1 oleh AmbuIan EMRS Jabatan Bomba untuk tindakan selanjutnya.

Katanya, pihak Jabatan Kecem asan dan Travma HQE1 kemudiannya mengesahkan mgsa mning gaI dunia di Zon Merah pada jam 2 petang tadi.

“S1asa tan lanjut sedang dijalankan dan ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*