Allahu, KepaIa BergeseI Peng0rek BeIakang Jent0Iak Zuriati MeninggaI Dvnia. ‘Tr4gisnya P3mergianmu..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Allahu, KepaIa BergeseI Peng0rek BeIakang Jent0Iak Zuriati MeninggaI Dvnia. ‘Tr4gisnya P3mergianmu..’

Kuala Kangsar: Seorang wanita m4 vt selepas kepaIanya bergeseI pada bahagian peng0rek belakang sebuah jent0Iak ketika memb0nceng motosikal di kawasan pemba1kan jalan di Kilometer 17 Jalan Kuala Kangsar-Manong di sini, tengah hari tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah hari berdekatan Kampung Lempor Hilir itu, Zuriati Laza Nazeri, 39, yang membonceng motosikal ditvnggang seorang lelaki ma.ut di tempat kejadian akibat kecede aan prah di kepa1a.

Ketua PoIis Daerah Kuala Kangsar, Asisten Komisioner Omar Bakhtiar Yaacob, berkata siasa tan awal mendapati motosikal jenis Yamaha LC dinaiki mgsa dalam perjalanan dari arah Manong ke Kuala Kangsar.

Menurutnya, ketika sedang melalui kawasan itu, bahu jalan di hadapan laluan mgsa yang sedang dalam kerja pemb1naan ditutup.

“Ketika itu, jentoIak berkenaan sedang dikendalikan seorang lelaki berusia 47 tahun berada pada kedudukan melintang di hadapan laluan mngsa.

“Sewaktu cuba memot0ng jentoIak itu, kepala mgsa yang mengenakan topi keledar bergeseI pada bahagian peng0rek belakang jentoIak terbabit.

“Akibat perIang garan itu mngsa terjtuh di atas jalan raya dan disahkan mning gaI dunia di tempat keja dian,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Katanya, penvnggang motosikal berkenaan tldak mengalami sebarang kecede raan, termasuk pemandu jentoIak.

“K3s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan saksi kejadian diminta tampil ke baIai poIis berdekatan bagi membantu s1asa  tan,” katanya.

Salam tkziah, al fatihah

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*