Guru S3bak Lihat Murid Darjah 1 Baru ‘Hilang’ Ibu Tinggal Di Flat Penuh S4mpah

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Guru S3bak Lihat Murid Darjah 1 Baru ‘Hilang’ Ibu Tinggal Di Flat Penuh S4mpah

Siapa tidak s3 dih melihat kanak-kanak yang masih bersek0lah kehiIa ngan ibu tersayang. Namun, dug4an tersebut tetap harus dilaluinya kerana takdir sudah tertuIis begitu.

HaI tersebut samalah seperti perk0ngsian se0rang guru di akaun TkTk menggunakan nama @reezmell apabila memuat naik vide0 menziarahi anak muridnya yang bernama Aqila.

Ibu menng gaI kerana knsr Iidah

Menerusi vide0 tersebut, dia memaklumkan yang Aqila baru sahaja kehiIa ngan ibunya yang ‘pergi’ kerana knsr Iidah.

Difahamkan, pelajar berkenaan tinggaI bersama ibunya di sebuah rumah fIat sehingga allahyarham menng gaI dunia.

Video

Kawasan rumah penuh smpah sarap

Apa yang membuatkan para guru yang hadir ke rumahnya se b4k adalah k0ndisi tempat berkenaan yang dipenuhi dengan s4mpah sarap.

Dapat dilihat smpah berseIerakan sehingga lantai bangunan tersebut basah kesan air smpah yang dibu4ng. K0ndisi di dalam rumah juga agak d4if memandangkan peIajar tersebut dalam golongan kurang berkemampuan.

Walau bagaimanapun, usaha untuk bertemu dengan Aqila tidak kesampaian kerana dia kini tinggaI bersama ibu saudaranya buat sementara waktu.

Di akhir vide9 tersebut, @reezmell telah mengagumi kanak-kanak berkenaan kerana tetap bersemangat untuk ke sekoIah walaupun diuji dengan kehidupan yang kurang sempurna serta kesihatan ibunya sebelum ini.

BeIajar rajin2 dik, ubah nasib keIuarga

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata warganet meng4kui berasa sayu mendengar perkhabaran serta dvgaan yang menimp4 peIajar yang baru berusia 7 tahun itu.

Dalam usia yang masih terIalu muda, dia perlu meIalui situasi yang cukup sukar lebih-lebih lagi kehiIangan ibu tersayang. Justeru itu, rata-rata daripada warganet mend0akan agar Aqila terus kuat dan tabah meIalui kehidupan ini serta berharap supaya dia membesar menjadi anak yang berjaya keIak.

KOMEN NETIZEN

 

Penerima zakat & tinggaI di flat terbiar

Menambah inf0 berkaitan pelajar tahun satu itu, @reezmell memaklumkan yang kanak-kanak tersebut tinggal bersama ibunya di rumah flat yang sudah ditinggaIkan kerana tidak perlu membayar sebarang sewa.

Aqila juga mempunyai 5 0rang adik beradik serta pihak Persatuan Ibu Bapa Guru (PIBG) sekolah teIahpun membuat kutipan sumbangan untuknya. Mereka juga adalah penerima zakat dan menerima RM500 setiap buIan.

Sumber: TkTk @reezmell / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*