Jadi Punca B4njir? DBKL Jumpa Sesuatu Dalam Longkang

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Jadi Punca B4njir? DBKL Jumpa Sesuatu Dalam Longkang

Setiap kali hujan lebat atau berpanjangan, pasti warga Kuala Lumpur mula bimbang jika kawasan mereka dilanda ban jir. Malah, sejak kebelangan ini sudah banyak kali terjadi ibu kota Kuala Lumpur dilandar ban jir meskipun hujan lebat selama berapa jam sahaja.

Seperti kita tahu, masalah yang menjadi punca terjadinya ban jir kiIat saliran longkang yang mempunyai banyak sampah sehingga tidak dapat mengalirkan air hujan dengan baik, pembangunan tidak terkawal dan pelbagai faktor lain.

Dua hari lalu, perkongsian di Fbk Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang merakamkan pembersihan longkang tersumbat di kawasan ban jir ternyata meng3jvtkan ramai.

Mana tidaknya, pihak DBKL menemui teddy bear besar yang dibuang ke dalam longkang di Bulatan Merdeka.

Kesal dengan penemuan tersebut, tindakan tidak bertangunggjawab individu yang membuang barangan tersebut begitu sahaja boleh menyebabkan longkang tersumbat dan terjadi ban jir kilat.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang turut terkejut dengan penemuan berkenaan serta mengucapkan terima kasih kepada pihak DBKL atas pembersihan tersebut serta meninjau kawasan yang sering berlaku ban jir kilat di ibu kota.

Sumber: gulapop

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*