Ibu P4n1k Badan Anak Jadi Lemb1k, Tak Sedar Keracvnan K4rb0n M0n0ks1da Dalam Kereta

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ibu P4n1k Badan Anak Jadi Lemb1k, Tak Sedar Keracvnan K4rb0n M0n0ks1da Dalam Kereta

K3s berkenaan ker4cvnan g4s mon0ksida sudah beberapa kali terjadi dan ada diantaranya telah mer4gvt nywa mgsa. Mana tidaknya, g4s yang tidak berwarna itu seIalunya berlaku disebabkan keb0co ran di bahagian enjin kereta sehingga pemandu atau penumpang mengaIami ses4k nfas.

Terhidu g4s karb0n m0n0ksida dalam kereta

Menerusi perk0ngsian se0rang pengguna Fbk dikenali sebagai Nur Jalilah Leyla, dia telah berk0ngsi kejadian yang men1mpa anknya disebabkan terhidu g4s mon0ksida didalam kereta.

Dalam p0stingnya yang panjang Iebar, wanita itu memaklumkan yang tvbuh anknya tiba-tiba sahaja Iembik dan mulai tdak sedarkan diri sebelum dia dike jarkan ke h0spital.

Dalam p0sting itu, pada awalnya dia menyedari bahawa anknya seakan pucat ketika tidur ketika menghantar gambar tersebut kepada suaminya.

Kemudian anknya mulai terjaga dan merengek namun tidak membuka mata. Tiba-tiba sahaja tuvbuhnya mulai Iembik dan tidak menunjukan sebarang resp0n sehingga mereka p4nik.

Ketika memberhentikan kereta dan mendapatkan bantuan, dua orang anaknya turut tidak sedarkan diri. Mujurlah mereka mulai sedar tak lama selepas walaupun mnangis.

Mereka dibantu oleh satu keluarga dan meminta mereka membawa kereta ke h0spital dengan segera sambil mengikutinya dari belakang.

Syak ada keb0coran g4s di bahagian ekz0s

Dari awal pemandu yang mambantu mereka sudah meng3sy4ki bahawa ada keb0coran g4s melihat daripada keadaan anak2 kepada Jalilah yang tdak sedarkan diri.

Syukur mereka cepat bertind4k dan pihak h0spital mengesahkan yang kerana mengaIami ker4cvnan g4s k4rb0n monol0ksida serta kesemua ahli keluarga dalam pemantauan d0ktor.

Jelasnya, kejdian tersebut seperti satu mimpi negeri buat mereka dan reda dengan ujian Allah.

Mujurlah mereka menyedari dari awal apa yang berlaku dan dapat menyeIamatkan nywa masing-masing terutamanya ibu dan bapa mertuanya yang memandu kenderaan.

Pastikan kereta dalam keadaan baik jika mahu mulakan perjalanan

Di akhir perk0ngsian tersebut, wanita itu telah mengingatkan 0rang ramai supaya memeriksa dahulu kenderaan sebelum memulakan perjalanan jauh kerana sebarang kejdian tidak diingini boleh berlaku andai kita cuai atau lalai.

Dia juga semp4t mengucapkan terima kasih kepada Mr Richard iaitu individu yang membantu mereka ketika dalam situasi p4nik ini sehingga semuanya mendapat rwatan di h0spital.

Sumber: Fbk Nur Jalilah Leyla / imedi4v1raI

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*