Hanya Makan Daun Kayu Dan Minum Iopak Air, W4rga Emas HiIang 19 Mei Ditemui Di Pondok Dusun

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Hanya Makan Daun Kayu Dan Minum Iopak Air, W4rga Emas HiIang 19 Mei Ditemui Di Pondok Dusun

Jeli: “Alhamdulillah, ayah ditemui selamat selepas tujuh hari hiIang di dusun. Ketika hilang, ayah hanya makan daun kayu dan minum air Iopak,” kata Mohd Sufian Yaakub, 49.

Yaakub Ismail, 76, hiIang di dusun durian dan buah-buahan miliknya di Kampung Pasir Dusun, di sini sejak 19 Mei lalu dan ditemui di dalam pondok dusun penduduk kampung pada 6.45 petang.

Dia ditemui kira-kira empat kilometer dari lokasi terakhir.

Menurut Mohd Sufian, ayahnya kini dalam keadaan Iemah namun mampu bercakap dan bercerita yang dia berjalan hingga akhirnya berteduh di pondok itu.

“Saya bersyukur ayah selamat dan sedang mendapatkan rwatan di H0spital Jeli berikutan keadaannya lemah.

“Saya ucapkan terima kasih kepada semua iaitu PoIis Diraja Malaysia, Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia, Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela), pengamal perubatan tradisional dan penduduk kampung yang membantu mencari ayah,” katanya ketika dihubungi di sini.

Anak ketiga daripada empat beradik itu berkata, ayahnya akan dibawa pulang ke rumah mereka di Kampung Masjid Berangan, dekat Tumpat selepas selesai rwatan.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Jeli Superintendan Ahmad Ariffin berkata, mgsa ditemukan selamat di dalam pondok yang terletak di atas bukit oleh orang awam yang turut serta dalam op3rasi mencari dan menyelamat.

Katanya, ketika dijumpai, mgsa dalam keadaan sedar dan mampu bercakap.

“Wrga emas itu tidak mengalami sebarang kecede r4an dan dibawa turun sebelum dihantar ke h0spital.

“Mgsa memaklumkan sebelum hiIang, dia keluar dari kebunnya untuk lihat anak pokok getah dan hiIang arah disebabkan tidak tahu jalan kembali ke kebun,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*