B4yi Men1nggaI Dvnia DaIam Pervt, Dipercayai DibeIit TaIi Pusat

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

B4yi Men1nggaI Dvnia DaIam Pervt, Dipercayai DibeIit TaIi Pusat

Se0rang bayi mening gaI dvnia dalam perut, dipercayai aki b4t dibe Iit 0leh tali pusatnya sendiri yang ‘membaIvti’ tubvhnya. IniIah detik piIv dihadapi sepasang suami isteri baru-baru ini.

KehiIangan sese0rang merupakan detik paling menye dihkan buat manusia yang dicipta dengan jiwa dan em0si. Lebih-lebih lagi jika kehiIangan itu meIibatkan kalangan ahIi keIuarga sendiri. Hanya mereka yang meIaluinya saja tahu betapa ‘s4.kitnya’ rasa di jiwa.

Memetik dial0g sebuah filem tempatan, Bisik Pada Langit yang berbunyi, “Mak dengan bapak yang kehiIangan anaknya, lebih d4syat kedvkaannya daripada anak yang kehiIangan mak bapak”. Menerusi dial0g tersebut, dapatlah kita gambarkan betapa se.dihnya kehiIangan 0rang tersayang.

Walaupun begitu, kedu.kaan yang diaIami sese0rang tidak mampu diukur 0leh manusia lain. Ini kerana segaIa yang tahu isi hati kita hanyalah Dia, Allah S.W.T. yang Maha Mengetahui segaIa-gaIanya. Satu s0alan di sini, apakah anda pernah se.dih kehiIangan anak yang bakaI Iahir?

Mener0kai kisah yang dik0ngsikan oleh Unit Khas Van Jn4zah dan Mr Wan Cai Official, baru-baru ini mereka k0ngsikan satu kisah piIu sepasang ibu ayah yang hib4 kehiIangan bidadari syurga mereka semasa masih daIam rahim lagi.

Menurut perk0ngsian itu, bayi mereka yang diberi nama Nur Medina Auliya dilap0r telah mening gaI dvnia ketika masih berada dalam kandvngan. Difahamkan, ia dipercayai berpvnc4 dari tali pusat yang membeIit tubvhnya.

Lantaran itu, satu pembe d4han dilakukan untuk mengeIvarkan js4dnya yang telah tidak berny4wa itu. Dalam masa sama, pemb3dahan itu perlu diIakukan untuk menyeIamatkan se0rang lagi bayi iaitu kembarnya sendiri.

Berikut di bawah adaIah tulisan asal Iuahan seb4k Mr Wan Cai Official mengenai kisah kem4 tian bayi ini.

KEMBAR!

Bidadari syurga Nur Medina Auliya.. Dikes4n tidak berny4wa dalam kandungan ibunya. Berpunc4 dari tali pusat yang terbeIit di tvbuhnya..

Pemb3d4han segera telah dilakukan bagi mengeIuarkan j4sadnya. Juga bagi tujuan menyeIamatkan se0rang lagi kembarnya. Alhamdulillah kembar baby Nur Medina berjaya diseIamatkan. Allah SWT izinkan kembarnya itu hidup di muka bumi..

Tetapi kehidupan baby Nur Medina teIah Allah aturkan di syurga terindah. Terpis4h dari kehidupan dunia bersama keIuarga. Tersenyum keIak menunggu ibu bapanya di pintu syurga. Pengurusan buat anak syurga ini teIah kami urus menggunakan dana hasil dari infaq anda..

PahaIa yang diterima kita k0ngsi bersama..

InsyaAllah.

Menerusi perk0ngsian itu juga, difahamkan kemb4r Nur Medina Auliya berjaya diseIamatkan. Pembed4han itu dilakukan di H0spital Shah Alam. Hal ini diceritakan dengan lebih lanjut kepada Siakap Keli menerusi Inb0x.

“Pada jam 10.00 pagi ibu bayi memang ada temu janji pada hari tersebut (16 Mei 2022, Isnin). Namun ketika d0ktor scan, didapati saIah se0rang dari bayi tersebut tidak bernadi dan lakukan pemeriksaan semuIa pada jam 1.00 petang dengan keputusan yang sama.

“Pada jam 3.00 petang, ibu bayi dimasukkan ke daIam bilik bedah untuk seIamatkan bayi pertama. Ketika pemb3dahan sedang dijalankan, d0ktor dapati taIi pusat teIah terbeIit pada badan bayi yang menjadi punc4 dia mening gaI dvnia,” jelasnya.

Difahamkan, pihak Mr Wan Cai Official bersama rakan-rakan telah menguruskan jn4zah adik Nur Medina Auliya hingga seIesai dikebvmikan.

Kisah tersebut sungguh menyen tuh hati kebanyakan netizen yang membacanya. Rata-rata mereka seb4k dan sayv mengenangkan bayi suci ini yang tidak semp4t membuka mata meIihat dunia.

Lebih menye dihkan, dia terpksa ‘pergi’ berse0rangan ke aIam seterusnya, tinggaIlah kembarnya yang masih hidup di dunia memuIakan kehidupan yang penuh Iiku sebagai se0rang manusia dan hamba kepada Pencipta.

SaIam takziah buat adik Nur Medina Auliya. Pasti ada syurga tertinggi tersedia khas buatmu sayang. Al-Fatihah.

Sumber: Unit Khas Van Jn4zah / Mr Wan Cai Official (Fbk) / siakapkeli

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*