Hasrat Untuk Jadi ‘Pilot’ Tercapai Dua Hari Lepas, Remaja H1dap K4ns3r Men1nggaI Dvnia

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Hasrat Untuk Jadi ‘Pilot’ Tercapai Dua Hari Lepas, Remaja H1dap K4ns3r Men1nggaI Dvnia

Baru-baru ini, Fbk Rasmi Angk4tan T3ntera Udara Diraja Malaysia (TUDM) telah berk0ngsi m0men mereaIisasikan impian se0rang remaja berusia 15 tahun yang mengh1d4p kns3r I3vkemia ALL untuk bergeIar ‘juruterbang’ pesawat pejv4ng TUDM.

TUDM reaIisasikan hasrat remaja pengh1d4p kns3r

Walaupun bukanIah menjadi juruterbang sebenarnya, adik Muhammad Irfan Mikail bin Mohd Shukri diberi kesemp4tan untuk meny4rung “flying suit”. Dia juga dibawa meIawat ke Hangar No 15 skuadr0n untuk melihat lebih dekat di samping bergambar bersama pesawat pejv4ng Hawk 108 dari No 15 Skuadr0n dan F/A-18D dari No 18 Skuadr0n serta juruterbang dan kru pes4wat.

Adik Irfan dan keIuarga turut dipersembahkan dengan peng0per4sian pesawat pejvang Hawk bermula dari pemeriksaan awal pesawat sebelum terbang, melihat pesawat berIepas dan kembaIi mendarat.

Sudah men1nggaI dvnia di rumahnya

Namun begitu, menerusi perkhabaran yang dibuat 0leh Presiden Persatuan Sahabat Kanak Kanak Kns3r Wilayah Utara (F0ccan) Maznah Tayib melalui Fbknya, beliau memaklumkan yang adik Irfan telah men1ngg4I dunia.

“Telah puIang se0rang wira knser kepada Maha Pencipta sebentar tadi, Muhamad Irfan Mikael M0hd Syukri yang menghembvskan n4fas terakh1r tepat jam 12.30 malam di kediaman keIuarganya di Guar Syed Alwi kangar Perlis.

“Sem0ga r0hnya dicucuri rahmat dan di tempatkan dalam kaIangan para syuhada,” tulisnya.

Terdahulu, pihak Persatuan Sahabat Kanak Kanak Kns3r Wilayah Utara (F0ccan) ada memaklumkan yang adik Irfan meIuahkan hasrat ingin menjadi se0rang juruterbang pada masa hadapan kepada ibu bapanya.

Impiannya telah dipanjangkan kepada pihak TUDM dan melaIui No 15 Skuadr0n, Pangkalan Udara Butterw0rth dan bantuan K0lej Tentera Udara.

Atas tanggungjawab s0si al hasrat tersebut akhirnya tercapai bagi memberi senyuman buat adik Irfan yang merupakan ‘pejvang sebenar’ dalam berlaw4n dengan s4kit knser.

Sem0ga allahyarham adik Irfan ditempatkan daIam kalangan 0rang-orang yang beriman.

Sumber: Fbk Persatuan Sahabat Kanak Kanak Kns3r Wilayah Utara, Tent3ra Udara Diraja Malaysia / OMM

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*