Pasangan Suami Isteri Ustazah Rokiah Dan Ustaz Qorib L3mas Di Pantai Kijal

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Pasangan Suami Isteri Ustazah Rokiah Dan Ustaz Qorib L3mas Di Pantai Kijal

Chukai: Myat Ahmad Qarib Ab Kadir yang diIa porkan hiIang bersama isterinya ketika mandi di Pantai Penunjuk di Kijal di sini, sudah ditemukan petang hari ini.

M4yatnya Ahmad Qarib, 60, ditemukan sekumpulan pemancing kira-kira dua batu nautika dari Kuala Kemaman di sini, kira-kira 2.10 petang.

Pengarah Zon Agensi Penguatkvasaan Maritim Malaysia (APMM) Kemaman K0man der Maritim Rashidilhadi Abd Rashid berkata, sebaik menerima Iapo ran mengenai, pihaknya mengatur gerak sebuah bot Penggalang 17 ke lokasi kejadian.

“Anggota kami tiba di lokasi kejadian pada jam 3 petang sebelum mengangkat dan membawa my4tnya ke Jeti Kuala Kemaman pada 3.30 petang.

“My4tnya diserahkan kepada pihak po Iis sebelum dibawa ke Unit F0rensik Hspital Kemaman untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Ahmad Qarib dan isterinya, Rokiah Abd Rahman, 59, diIaporkan hiIang dan dikhuat1ri Iemas ketika mandi di pantai terbabit pada 4 pagi.

Pasangan suami isteri itu yang beralamat di Temerloh, Pahang dikatakan datang bercuti ke pantai itu bersama empat anaknya.

Sehingga 4.45 petang hari ini, usaha mencari dan menyelamat Rokiah sedang giat dilakukan.

Sebelum ini media meIa porkan percutian suami isteri di Pantai Penunjuk, Kijal di sini berakhir dengan trg3di apabila mereka dikhuatlri Ie mas ketika mandi di pantai peranginan tersebut hari ini.

Kedua-dua mgsa, Ahmad Qarib Ab. Kadir, 60, dan isterinya, Rokiah Abd. Rahman, 59, yang bercuti bersama empat anak mereka berusia 16 hingga 24 tahun dipercayai dibawa arus der4s sewaktu mandi berdua di pantai tersebut pada jam 4 pagi.

Anak mgsa, Muhammad Usaamah,19, berkata, sebelum kejadian ibu bapanya memaklumkan keinginan mereka untuk mandi laut di Pantai Penunjuk yang terletak 4 meter dari tempat penginapan mereka pada awal pagi kepada dia dan adik-beradiknya.

“Mereka memaklumkan kepada kami sebelum masuk tidur. Sebaik kami adik-beradik bangun tidur pada jam 5 pagi, mereka sudah tiada di bilik penginapan.

“Saya ce mas apabila cuma menemui selipar dan tikar di tepi pantai tetapi tiada kelibat ibu bapa kami,” katanya kepada Kosmo! di sini hari ini.

Muhammad Usaamah berkata, mereka cuba mencari ibu bapa di sekitar Pantai Penunjuk tetapi gagal sebelum memaklumkan kehiIangan itu kepada pihak berkvasa.

Dia memberitahu, iba bapa merupakan tenaga pengajar sebuah madrasah di Kampung Pangsenam, Temerloh, Pahang dan memang gemar mandi pantai pada sebelum waktu subuh.

Sumber: hm, kosmo

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*