Belum Menpunyai Rezeki Cahaya Mata, Pasangan Suami Isteri Berkongsi Kasih Sayang Dengan Kucing “0KU” Yang Diambil Dari Jalanan.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Belum Menpunyai Rezeki Cahaya Mata, Pasangan Suami Isteri Berkongsi Kasih Sayang Dengan Kucing “0KU” Yang Diambil Dari Jalanan.

Pertemuan seorang pemuda dengan seekor kucing yang dalam kesakitan umpama telah ditakdirkan. Bayangkan keadaan seekor kucing yang terpaksa menge sot dan menahan kesakitan, merayu simpati serta perhatian manusia yang lalu lalang berhampirannya.

Kes4kitan serta kecede r4an pa r4h yang dialami menyebabkan kucing tersebut gagal mengawal pundi kencingnya, menga kibatkan dirinya basah dengan air ken cing sendiri.

Ahmad Rashid terdahulu berkongsi video Bubu yang gembira berjalan dengan bantuan ‘Kerusi Roda’ yang dibinanya.

“Harini tak sepahkan apa-apa, kacau merpati makan je”

“Tumpang lalu, kucing kurang upaya nak tumpang jalan sikit ,”tulisnya di dalam group Kucing Sepahkan Apa Hari Ini.

Menurut Ahmad Rashid, Bubu, yang merupakan seekor kucing jantan dijumpainya di bawah flat tempat tinggalnya di Petaling Jaya, Selangor.

“Saya jumpa Bubu bulan Mei haritu, masa tu dia tak la kecil sangat”

“Keadaan Bubu masa tu memang menyedihkan masa tu, dia mengesot kat bawah rumah sambil terken cing-ken cing”,

“Memang kesian sangat masa tu dia macam merayu minta orang bawak di pergi klinik untuk dapatkan rawatan atas kes4kitan dia”, katanya.

Ahmad Rashid yang berkerja sebagai pentadbir keselamatan berkata, Bubu disahkan patah tulang di beberapa bahagian di bawah badannya.

Jelasnya, Bubu terpaksa menjalani rawatan untuk merawat tulang belakangnya yang menelan belanja lebih RM3000.

“Tak pasti kenapa tulang belakangnya patah ,mungkin sebab ada orang buang nya dari atas atau jatuh, mungkin juga kena pu kvl”

“Tapi kecede raan yang dialami menyebabkan Bubu tidak boleh bangun “,Jelasnya,tambahnya lagi Bubu semakin pulih .

Selain Bubu dia juga ada membela seekor lagi kucing yang diberi nama Tam.

Walaupun dengan keca cat4n yang dialaminya,Bubu masih tetap aktiviti seperti kucing biasa yang lain serta mempunyai keinginan keluar rumah untuk bermain.

“Setiap hari dia akan tengok je abang dia main melalui tingkap, jalan – jalan kat luar”,katanya

Ahmad Rashid yang bersimpati dengan Bubu kemudiannya mendapat idea untuk membina alat sokongan bagi membolehkan Bubu bergerak.

“Dia selalu merayu kalau tak boleh keluar,jadi saya buat alat bantuan untuknya berjalan untuk mudah bawaknya keluar”,

“Saya dapat ilham dari Lazada jadi saya modify sikit -sikit ,rakan-rakan dalam Group Fbk Kucing Sepahkan Apa Hari Ini pun banyak bagi idea”, jelasnya

Ahmad Rashid yang masih belum dikurnia kan cahaya mata berkata Bubu memamng manja dengan dirinya dan juga isterin, Mazatul Hitiah Adnan.

Sumber : I Muslim network

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*