lbu MeninggaI, Anak Dan Bapa Masing-Masing P4rah N4has 2 K3nderaan. ‘Selamat Jalan Syurgaku..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

lbu MeninggaI, Anak Dan Bapa Masing-Masing P4rah N4has 2 K3nderaan. ‘Selamat Jalan Syurgaku..’

SARATOK: Seorang wanita ma vt manakala empat lagi p4rah dalam kemaIa ngan yang memba bitkan dua kenderaan di Jalan Besar Pusa berhampiran Chung Hwa Pusa di sini, hari ini.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Bomba berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian kemaIa ngan meli batkan Toyota Avanza dan Toyota Camry bertmbung dari arah bertntangan pada jam 1.09 petang tadi.

“Setibanya pasukan bomba di loka si, K0mander Opera si mengesahkan keja dian dan mendapati kereta jenis Toyota Avanza terba lik ke arah parlt berdekatan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurut PGO, kesemua mgsa telah dikeluarkan oleh orang awam seterusnya dihantar ke Klinik Kesihatan Pusa dengan menggunakan kenderaan awam.

Sementara itu katanya, makIumat daripada pihak po Iis yang berada di lok4si, terdapat tiga mgsa dari kenderaan Toyota Camry dan saIah seorang mgsa wanita, Gelora Aman, 59, didapati mnggaI dvnia ketika dalam perjalanan ke Klinik Kesihatan Pusa.

“Dua lagi mgsa iaitu Ibrahim bin Sandek, 61, suami kepada mgsa dan anak lelakinya, Bolhassan Ibrahim, 30 mengalami kecede raan p4rah.

“Manakala pasangan suami isteri, Hussin Abdurahim,49, dan Sharifah Jamaliah Wan Othman,47, yang berada di dalam kenderaan Avanza turut mengalami kece de raan prah,” katanya.

Pasukan bomba daripada BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Saratok yang berada di lok4si hanya membuat kerja-kerja ‘fIushing’ di lokasi kemaIa ngan bagi memastikan keadaan kembali selamat.

Sementara pasukan Unit Bantuan Perkhidmatan Kece masan (EMRS) BBP Saratok telah diminta membawa tiga mgsa yang ced3 ra bersama pasukan perubatan dari Hspital Pusa ke Hspital Sarikei untuk rwatan lanjut.

Pada masa yang sama, AmbuIans Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang membawa mgsa-mgsa lain turut mengiringi pasukan EMRS ke Hspital Sarikei.

Operasi ditamatkan pada jam 2.39 petang.

Sumber: ub

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*