“Hadiah Paling Bermakna…”- Guru Tahan S3bak Buka Hadiah Dari Murid Kurang Berkemampuan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Hadiah Paling Bermakna…”- Guru Tahan S3bak Buka Hadiah Dari Murid Kurang Berkemampuan

Tanggal 16 Mei bagi setiap tahun adalah tarikh ker4mat untuk sambutan Hari Guru buat insan pendidik yang banyak berjasa kepada kita. Siapa pun kita, apapun jawatan kita hari ini adalah bermula dari seorang guru yang mengajar kita menulis dan membaca.

Setiap murid pasti akan memikirkan hadiah apakah yang sesuai untuk diberikan buat guru kesayangan mereka. Beruntunglah jika dilahirkan dalam keluarga yang mampu.

Namun, buat golongan murid yang tidak berkemampuan, sudah pasti berasa $edih memikirkan apakah hadiah yang bakal diberikan untuk menghargai jasa guru mereka.

Perkngsian Tktk seorang guru bernama zsickseeksix ini sangat menyentuh kalbu. Disebalik timbunan hadiah yang diberikan murid-muridnya, dia tertarik dengan satu hadiah dalam bungkusan plastik mer4h.

Bila dibuka, hadiah tersebuat nyata mengvndang sebak guru berkenaan.

“Simple tapi sangat bermakna bagi aku. Terima kasih anak muridku,” tulisnya.

Tiada kad ucapan mahupun riben sebagai hiasan, hadiah yang diberikan kepada guru tersebut cukup ringkas tetapi bermakna. Menerusi video berdurasi 19 saat, guru tersebut mengeluarkan sebuah bekas kecil yang mengandungi nasi goreng bersalut telur.

“Bila nampak nasi goreng tu, tiba-tiba rasa s3bak. Betapa berusahanya mak dia bangun packing makanan untuk cikgu, hadiah daripada anak dia.

Video:

Perkongsian guru tersebut menjadi tvlar. Rata-rata warganet juga turut ters3ntuh dengan kesungguhan ibu pelajar tersebut yang tetap memberi hadiah walaupun tidak berkemampuan.

Di ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan rasa $ayu mereka terhadap peng0rba nan murid dan keluarganya dalam menggembirakan hati guru.

Mereka meny1fatkan pemberian itu dilakvkan dari hati yang ikhlas dengan membayangkan pelajar berkenaan dibesarkan dari keluarga yang bukan senang.

“Keikhlasan itu penting.

“Im cry1ng betapa ibu itu appreciate cikgu.. mesti cikgu seorang guru yg hebat.”

“Allahu… sungguh kadang-kadang kita tak sangka pemberian yang sebegini sangat dalam isi tersiratnya.” Sebolehnya si ibu tetap nak anak dia ada sesuatu,” demikian antara komen netizen.

Sumber: TkTk zsickseeksix

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BicaraKini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*