‘Selamat Jalan Anakku Syg..’ Adik Shafeena M3ninggaI Ketika Keluar Beraya B3rsama Rakan,

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘Selamat Jalan Anakku Syg..’ Adik Shafeena M3ninggaI Ketika Keluar Beraya B3rsama Rakan,

Alor Gajah: Seorang remaja ma vt manakala rakannya cede ra selepas motosikal dinaiki mereka meIanggar kereta ketika keluar beraya dalam kejadian di Jalan Kampung Tengah, Kuala Sungai Baru, di sini, petang semalam.

Kejadian jam 5.30 petang itu menyebabkan mgsa, Nurul Shafeena Mohd Hasmawi ma vt di tempat kejadian selepas Yamaha 135LC ditunggang rakannya, Nurul Atiqah Musa meIang gar Toyota Corolla dipandu pesa ra tente ra berusia 77 tahun.

Ketua Po Iis Daerah Alor Gajah Superintendan Arshad Abu berkata, kedua-dua mgsa berusia 15 tahun itu adalah pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Rahmat di Kuala Sungai Baru dan dipercayai keluar beraya.

Menurutnya, motosikal remaja terbabit dari arah Pekan Kuala Sungai Baru menghala ke Kuala Linggi, manakala kereta membeIok dari slmpang kedai runcit untuk ke Pekan Kuala Sungai Baru.

“KemaIa ngan berlaku apabila motosikal itu meIang gar bahagian hadapan kereta yang sedang membeIok.

“PeIang garan itu menyebabkan pembonceng motosikal tercmpak ke hadapan sejauh 15 meter hingga p4r4h di kepaIa dan disahkan mning gaI dunia di tempat kejadian.

“Penunggang motosikal mengalami kece de raan di kaki dan kini dirwat di z0n merah Hspital Melaka dan keadaannya stabil,” katanya dalam kenyataan.

Arshad berkata, pemandu kereta diIa porkan tidak mengalami sebarang kece de raan.

“S1as4tan di tempat kejadian mendapati keadaan jalan lurus, dua hala dan mempunyai slmpang untuk kedai runcit manakala keadaan cuaca adalah baik dan tidak hujan. K3s dis1as4t mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Al fatihah.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*