Guru Al-Quran, Ustaz Muz M3ninggaI Dalam K3m4Iangan. ‘Tak S3mpat Hadir Mjlis K0nvo..’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Guru Al-Quran, Ustaz Muz M3ninggaI Dalam K3m4Iangan. ‘Tak S3mpat Hadir Mjlis K0nvo..’

SEREMBAN – Seorang guru al-Quran yang juga graduan Diploma Pengajian Islam Kolej Uniti Port Dickson tldak sempat hadir pada Istiadat Konvokesyen minggu depan selepas ma vt dalam kemaIa ngan dengan sebuah lori tangki di Jalan Batang Benar, Nilai berdekatan susur Stesen Minyak Petronas di sini pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Nilai, Superitendan Mohd. Fazley Ab. Rahman berkata, dalam kejadian pada jam.7.30 pagi itu, mngsa, Muz Mohd, Nasir berusia 22 tahun yang menunggang motosikal jenis SM Sport m.aut di tempat kejadian akibat keced3 raan prah di kepala.

“KemaIa ngan berlaku semasa pemandu lori tangki dalam perjalanan dari Kajang menghala ke Nilai.

“Apabila sampai di lokasi kejadian, secara tiba- tiba pemandu lori tangki terdengar bunyi kuat dari arah belakang sebelah kanan. Penunggang motosikal dipercayai sedang memot0ng lori tangki itu dari sebelah kanan dan telah terjtuh di bawah kenderaan itu sebelum dise ret,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Mohd. Fazley berkata, akibat daripada kemaIa ngan tersebut, mgsa iaitu penunggang motosikal mning gaI dvnia di tempat kejadian, manakala pemandu lori tangki tidak mengalami sebarang kecede raan.

“Myat mgsa telah dibawa ke Jabatan F0rensik Hspital Tuanku Ja’afar Seremban bagi tujuan bdah sia sat.

“Sia satan awal mendapati lokasi kemaIa ngan adalah susur masuk ke Stesen Minyak Petronas, mempunyai dua lorong sehala dan mempunyai temb0k batu di sebelah kanan jalan dengan cuaca baik dan jalan kering,” kataya.

Dalam pada itu, menerusi Fbk Kolej Uniti Port Dickson, mgsa yang merupakan graduan Diploma Pengajian Islam sepatutnya hadir pada Istiadat Konvekesyen Kolej Uniti Ke-19 pada 21 Mei depan di Pusat Konvensyen Bangi.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*