Anak 4 Tahun M3ninggaI, lsteri Dan Anak Sulung P4rah Dih3ntam TreIer.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Anak 4 Tahun M3ninggaI, lsteri Dan Anak Sulung P4rah Dih3ntam TreIer.

Machang: Seorang kanak-kanak perempuan m4 vt dikenali sebagai adik Faqihah manakala ibu serta kakaknya ce de ra selepas terbabit dalam kemaIa ngan dengan sebuah treler di Kilometer 54.1 Jalan Kota Bharu-Kuala Krai dekat Kampung Pek, di sini, malam tadi.

Ketua PoIis Daerah Machang, Superintendan Mohamad Rusli Mat berkata, pada kejadian 7.30 malam itu, kanak-kanak perempuan berusia empat tahun mnnggaI dvnia di lokasi kejadian aki bat kece de raan pr4h yang dialami di badan.

Katanya, sia sa tan awal mendapati, ketika kejadian, treIer yang dipandu lelaki berusia 44 tahun membawa muatan kereta dari arah Kuala Krai menghala ke Kota Bharu.

“Setibanya di lokasi kejadian, pemandu treler itu menekan brek secara perlahan, namun bahagian ‘ek0r’ treIer menghen tam ‘kepala’ treIer itu sehingga menyebabkannya terba bas masuk ke laluan bertntangan dan pada ketika itu keadaan hujan serta jalan basah.

“Dalam masa, sebuah Perodua Bezza yang dipandu seorang wanita berusia 33 tahun dan dinaiki bersama dua anak perempuannya yang berusia empat dan enam tahun, dari arah Kota Bharu menghala ke Kuala Krai, diIanggar dan dihe ret oleh treIer berkenaan ke sebelah kiri jalan.

“Aki bat pertmbungan itu, pemandu kereta dan anaknya yang berusia enam tahun mengalami kecede raan, namun seorang lagi anaknya disahkan mnnggaI dvnia di lokasi kejadian manakala pemandu treIer pula tidak mengalami kecede raan.

“Mgsa yang mengalami kecede raan di hantar ke Hspital Machang untuk mendapatkan rwatan lanjut,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, punca kemaIa ngan yang berlaku disebabkan kecu4ian pemandu treler yang gagaI mengawaI kenderaan yang dipandu menyebabkan ia terba bas dan masuk ke laluan bertntangan lalu bertmbung dengan sebuah Perodua Bezza.

“Kes disia sat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga encik Fakru Mijie dan isteri atas kehiIa ngan anak tersayang. Moga isteri dan ank sulungnya cepat smbuh. Al fatihah buat adik Faqihah si anak syurga.

Sumber: hm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*