Wanita Tr4vma Lelaki Tak Dikenali Muncul Dari Almari Bilik Hotel, Ketukan Pintu Tengah Malam Cetvs Tanda Tanya

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Wanita Tr4vma Lelaki Tak Dikenali Muncul Dari Almari Bilik Hotel, Ketukan Pintu Tengah Malam Cetvs Tanda Tanya

Pnc3r0b0h m3nd4kwa dia mencari individu bernama Sarah. Kegembiraan untuk menyambut Aidilfitri di kampung bertukar mimpi ngri selepas bilik hotel yang ditempahnya dicero b0h oleh seorang lelaki yang tidak dikenali.

Menerusi rakaman video yang tu lar, lelaki berkenaan menyatakan dia sedang menunggu seorang wanita bernama Sarah yang did4kw4nya sebagai ‘sc4mmer’.

Penjelasannya bagaimanapun mencu rig4kan, menyebabkan pertengk4 ran berlaku antara tetamu hotel dan lelaki berkenaan.

“Nama Sarah dan saya bank in (duit) pun pada Sarah. Kejap laa… saya ni nak bincang dengan cara baik, saya ketuk pintu banyak kali,” katanya yang turut mend4k wa baru dit1pu oleh seorang wanita bernama Sarah.

Bercakap kepada mStar, wanita yang merupakan tetamu hotel dan menginap di bilik berkenaan yang dikenali sebagai Sarah berkata, insden tersebut berlaku di sebuah hotel di Kota Bharu, Kelantan pada 5 Mei lalu.

Menurutnya, dia dan keluarga sering menempah bilik di hotel tersebut setiap kali pulang beraya di kampung, namun tidak menyangka penginapan kali berakhir dengan insden menakutkan.

Menceritakan de tik cem4s yang dialami, Sarah yang berusia 50-an memberitahu, dia dan keluarga terkejvt selepas pncero boh tersebut tiba-tiba keluar dari almari di bilk yang dihuninya.

“Petang tu saya dan keluarga keluar makan di rumah tok abah (datuk) pukul 6 petang dan saya pulang semula ke hotel kira-kira pukul 10.30 malam.

Tangkap layar seorang lelaki yang dikatakan keluar dari almari di bilik hotel.

“Masa itu, suami saya cucuk kad akses pada pintu tetapi tak boleh buka. Banyak kali cucuk tapi tak boleh masuk juga.

“Saya kemudian ke lobi dan maklumkan mengenai perkara itu kepada pengurusan hotel dan mereka beri kad akses yang lain, tapi tetap tak boleh buka. Saya terpaksa turun sekali lagi dan panggil pihak pengurusan untuk naik ke atas dan membuat pemeriksaan.

“Selepas beberapa kad akses digunakan akhirnya pintu boleh dibuka,” katanya.

Menurutnya yang juga pemilik kedai dobi di Kajang, Selangor, bilik dalam keadaan seperti biasa tanpa sebarang tanda mencurig4kan.

Namun kata Sarah, seorang lelaki keluar dari almari pakaian di bilik secara tiba-tiba selepas dia membuka tudung dan meletakkan beg di atas ka til.

“Dia pegang telefon dan charger saya, apabila ditanya ‘buat apa masuk dalam bilik saya’… dia cakap bukan cvri barang tetapi mencari individu bernama Sarah yang telah sc4m dia.

Keja di4n berlaku di salah sebuah hotel di Kota Bharu.

“Memang ada nama saya pada charger tersebut sebab mudah untuk cari bila berada di luar dengan anak-anak. Saya tanya kalau cari sc4mmer kenapa masuk bilik, kenapa tidak tunggu di bawah dan macam mana tahu bilik tu ada nama Sarah?

“Dia d4kwa ada orang bagi kad akses kepada dia suruh masuk bilik ini, iaitu bilik saya. Apa yang saya pe lik, bilik ditempah dan didaftar atas nama anak saya, macam mana dia tahu saya nama Sarah?” ujarnya yang cu ri ga bagaimana pence ro boh boleh masuk ke bilik menggunakan kad akses yang lain.

Sarah berkata, lelaki berkenaan dibawa ke ba lai po lis untuk sia satan lanjut selepas menghubungi pihak pengurusan hotel selain lapo ran po lis dibuat oleh anak perempuannya.

Dalam pada itu, tr4vma dan ket4kutan belum hil4ng, Sarah dikejutk4n pula dengan kehadiran seorang lagi individu yang dipercayai rakan pence ro.boh terbabit.

“Seorang lelaki datang mengetuk pintu bilik beberapa jam selepas itu dan ia disedari oleh anak lelaki saya yang berusia 20 tahun. Selepas ditanya, dia terus melarikan diri,” katanya.

Sarah berkata, dia kes4l dengan kejadian yang berlaku dan mend4k wa pihak pengurusan hotel tidak mengambil ser1us untuk tindakan lanjut.

Menurutnya, dia masih terke jut dan tr4vma dengan kejadian yang berlaku sehingga tidak dapat melelapkan mata kerana terlalu t4kut.

Video rakaman yang dikongsinya itu sebagai peringatan kepada masyarakat untuk berwaspada dan berharap pengurusan hotel lebih bertanggungjawab bagi mengelakkan kejadian berulang.

“Saya kecil hati sebab keluarga saya pergi buat lapo ran po lis dan pihak pengurusan hotel langsung tidak menghubungi saya atau bertanya keadaan saya selepas kej4dian tersebut,” dakw4nya.

Antara reaksi netizen.

“Saya tr4vma, setiap hari tidak boleh tidur, masih dalam keadaan takut, bayangkan tiba-tiba dia kelvarkan pis4u,” tambahnya.

Video berdurasi satu minit 3 saat itu meraih lebih sejuta tontonan di apliaksi TkTk.

Rata-rata warganet meluahkan rasa t4kut dengan insden yang berlaku itu.

“Ba ha ya, lapor po lis kak. Panggil pengurusan hotel, macam mana dia boleh masuk atau ada kunci pendua? Takut dia rakam apa-apa.

“Se ramnya masuk-masuk bilik ada orang lain dalam almari bilik! Kalau tidak perasan kadi k3s rom p4k, bvnuh.

“Bagaimana kalau seorang perempuan sahaja yang menginap hotel? Auto ‘ber4ksi’ member,” ujar beberapa netizen.

Sumber : Mstar

PERHATIAN: Pihak Bicarakini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*