Anak 5 Tahun M3n1nggaI Dvnia, 6 Beradik Termsuk lbu Ayah P4rah Ketika PuIang Beraya.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Anak 5 Tahun M3n1nggaI Dvnia, 6 Beradik Termsuk lbu Ayah P4rah Ketika PuIang Beraya.

Setiu: Seorang kanak-kanak lelaki m4 vt, manakala tujuh lagi ce de ra selepas terba bit kemaIa ngan di Kilometer (KM) 85, Jalan Kuala Terengganu-Kota Bahru berhampiran Kampung Alor Serdang di sini, hari ini, ketika mereka dalam perjalanan pulang beraya ke kampung halaman.

KemaIangan m4 vt membabitkan Muhammad Aidil Fitri Osman, 5, itu berlaku selepas van Toyota Hiace dipandu ibunya, Asmah Zakaria, 45, hiIang kawa Ian dan terba bas ke dalam parlt di lokasi kejadian, sekitar 6.30 pagi.

Bapa mgsa, Osman Intan, 51, yang juga peniaga pakaian serta dua kakak dan seorang abangnya p4 rah, manakala Asmah bersama dua lagi abang mgsa pula ced era ringan di kepaIa.

Adik-beradik Muhammad Aidil Fitri yang terba bit dalam kemaIa ngan itu berusia dalam lingkungan 14 hingga 20 tahun.

Ketua Po Iis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, sewaktu kejadian, mngsa bersama tujuh ahli keluarganya itu dipercayai dalam perjalanan untuk beraya di Kuala Nerus dari rumah mereka di Kangar, Perlis.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, van Toyota Hiace Asmah dikatakan tiba-tiba hiIang kawaIan lalu terba bas ke kiri jalan.

“Van dinaiki mereka kemudiannya terjtuh ke dalam parlt sehingga menyebabkannya re mvk,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Afandi berkata, Muhammad Aidil Fitri disahkan mning gaI du nia ketika menerima rawatan di Unit Kecemasan, Hospital Setiu di sini, pada 8.30 pagi.

“Kesemua tujuh mgsa yang ced era menerima rwatan di w4d hspital sama.

“K3s disia sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga encik osman. Moga tabah mnghadapi ujian bsar ini. Moga kesemua anak2 dan isteri yang p4 rah cepat smbuh. Al fatihah buat adik Aidil fitri si wildan syurga.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*