Adik Shafiq Dij4mput IIahi DiI4nggar M0tosikal Ketika Beraya, Tr4g3di 1 Syawal.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Adik Shafiq Dij4mput IIahi DiI4nggar M0tosikal Ketika Beraya, Tr4g3di 1 Syawal.

Alor Setar: Keseronokan seorang kanak-kanak lelaki berusia sembilan tahun menyambut hari pertama Aidilfitri berakhir trgdi apabila dia ma vt diIanggar motosikal di Batu 9, Kota Sarang Semut, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 1 tengah hari itu, Muhammad Shafiq Haikal Sahfiee, 9, murid Sekolah Kebangsaan Hj Hassan Hltam, Slmpang Empat diIa porkan mning gaI dvnia di lokasi keja dian.

Ketua Po Iis Daerah Kota Setar Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, pejabat pertanyaan Trafik Ibu Pejabat Po Iis Daerah (lPD) Kota Setar menerima panggilan pada 1.30 tengah hari berhubung kemaIangan jalan raya membabitkan sebuah motosikal dengan pejalan kaki.

“Hasil sia satan awal mendapati motosikal Yamaha Y15 yang ditunggangi lelaki berusia 22 tahun dari arah Kota Sarang Semut ke arah Slmpang Empat manakala kanak-kanak itu sedang berjalan kaki dari kanan ke kiri jalan.

“Keja dian dipercayai berlaku ketika penunggang motosikal sedang bergerak lurus sebelum mngsa yang ketika itu berjalan kaki meIintas jalan secara tiba-tiba dari kanan ke kiri jalan.

“Aki bat daripada itu, penunggang motosikal itu tidak smpat menge Iak dan berlaku perIang garan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ahmad Shukri berkata, mgsa disahkan mning gaI dvnia di tempat kejadian manakala penunggang motosikal ce de ra ringan dan dibawa ke Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk menerima rwatan.

Beliau berkata, jsad Muhammad Shafiq Haikal dihantar ke Jabatan F0ren sik HSB untuk tindakan lanjut.

“K3s disia sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*