lbu M3ninggaI, 2 Anak Ced3r4 K3reta I4nggar Pokok. “ Lagi Beberapa Hari Nak Raya Mama..”

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

lbu M3ninggaI, 2 Anak Ced3r4 K3reta I4nggar Pokok. “ Lagi Beberapa Hari Nak Raya Mama..”

Sungai Siput: Wanita ma vt manakala dua anaknya ce de ra selepas kereta dipandu terba bas dan meIang gar pokok di tengah pembahagi jalan di KM23.5 Jalan Ipoh-Kuala Kangsar, di sini, hari ini.

Ketua Po Iis Daerah Sungai Siput, Superintendan Mohd Khaizam Ahmad Shahabudin berkata, mgsa ma vt adalah wanita berusia 44 tahun, manakala remaja dan kanak-kanak perempuan masing-masing berusia 13 serta 10 tahun yang dipercayai anak wanita itu, ced3 ra di kaki serta muka.

Katanya, mgsa ma vt terseplt di tempat duduk pemandu dan disahkan mning gaI dunia di lokasi keja dian. Beliau berkata, sia satan awal mendapa ti kereta dipandu wanita itu terba bas lalu meIang gar pokok pada pembahagi jalan.

“Po1is meminta bantuan bomba untuk bantu mengeIuarkan mgsa yang terseplt.

“Myat kemudiannya dihantar ke Hspital Sungai Siput untuk dibdah sia sat,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Mohd Khaizam berkata, sebelum na has, mereka dipercayai dalam perjalanan dari tempat kerja wanita itu dari Sungai Siput menghala ke arah Ipoh.

Katanya, k3s disia sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak, berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian pada 12.48 tengah hari, dan anggota BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Siput digerakkan ke lokasi.

Katanya, nhas membabitkan sebuah kereta Hyundai yang terba.bas dan meIanggar sebatang pokok.

“Pemandu yang terseplt disahkan mninggaI di lokasi kejadian dan dibawa keluar menggunakan peralatan menyelamat sebelum diserahkan kepada po Iis.

“Mngsa ced3 ra dihantar ke hspital dengan ambuIans,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrhamah cikgu Mardiana. Moga kuat dan tabah dengan ujian ini. Moga r0hnya bersama org2 soleh. Al fatihah

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*