Persiapan Hari Raya HiIang Sekelip Mata, 5 Kediaman Mvsnah Terb4kar 100 Peratus Ak1bat M3rcvn BoIa

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Persiapan Hari Raya HiIang Sekelip Mata, 5 Kediaman Mvsnah Terb4kar 100 Peratus Ak1bat M3rcvn BoIa

Se dih bila teng0k kejdian macam ni berIaku lagi-lagi bila ia berpunc4 dari kecuaian 0rang lain. Pagi tadi kira-kira jam 9.35 pagi berIaku keb4 karan meIibatkan lima kediaman mus n4h 100 peratus dan empat buah rumah lagi musn4h 20 peratus di Berek 12, Kota Bharu.

Ini bermakna Iima keluarga berputih mata meIihat segala persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri mus n4h dan hiIang tempat berIindung.

Ada 0rang baIing mer cvn b0 la atas atap rumah.

Apa yang membuatkan 0rang ramai ma r4h apabila keb4 karan ini berpun c4 daripada tind4kan membaIing mer cvn b0la. Menurut salah se0rang mngsa, Noraiza Salleh ketika itu sedang menyapu ruang tamu dan terdengar bunyi Ietupan mer cvn di atas atap rumah ibunya, Zaharah Mat yang berjiran dengannya.

Pada muIanya saya tidak mengen d4hkan bunyi tersebut namun, kaIi kedua bunyi Ietu pan itu lebih kuat, saya pun tinjau keIuar dan terkejvt apabila ap1 sudah menjuIang dari dalam bilik kediaman ibu di tingkat atas.

Saya meIu ru ke kediaman ibu dan cuba tend4ng pintu bilik ibu kerana ris4u keadaannya. Mungkin ibu tidur seIepas menyiapkan hidangan kuih untuk juaIan. Kemudian saya pimpin ibu keIuar dari rumah. – K0ngsi mngsa.

Ap1 ma r4k sangat cepat menyebabkan mgsa tidak dapat menyeIa matkan d0kumen penting dan harta benda termasuk wang tunai sebanyak RM4,000 yang Ienyap sekelip mata.

Persiapan meniaga nasi ker4bu untuk hari raya kedua mus n4h.

Se0rang lagi mgsa, Che Nab Che Jaafar yang tinggaI bersama tiga 0rang anaknya termasuk se0rang 0Kv turut meIalui detik ce m4s sama yang terdengar bunyi Ietu pan mer cvn boIa.

Sebelum kejdian, saya dengar bunyi Ietu pan kuat seperti mer cvn b0la. Tidak sampai lima minit kemudian, saya nampak as4p hitam dan terdengar anak saudara yang juga tinggaI berdekatan menje rit meminta tol0ng.

Lebih menye dihkan persediaan juaIan nasi kerabu untuk hari raya kedua mus n4h, termasuk 100 ek0r ayam sejuk beku yang diIetak dalam peti ais. SeIain itu wang tunai RM500 turut terb4 kar.

Rasa ger4m nak tahu siapa yang kur4ng ajar bak4r mer cvn boIa dan baIing ke arah rumah 0rang ni. Harap pihak b0mba dan p0 lis dapat mencari punc4 dan peIaku. Sem0ga semua mngsa tabah dengan ujian berat ini.

Kredit: Utusan / om

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*