Ibu Ayah S3bak 2 Anak Pergi Sekelip Mata, Hanya Mereka Berdua Penyeri Hidup Kami

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ibu Ayah S3bak 2 Anak Pergi Sekelip Mata, Hanya Mereka Berdua Penyeri Hidup Kami

Petaling Jaya: “Dalam seminggu kebelakangan ini saya perasan mereka berdua rapat sangat. “Buat apa saja bersama-sama, pergi ke mana-mana pun semua berdua. Sampai hari kejadian semalam pun mereka masih berdua,” kata Farizuddin Mat Saad, 52, bapa kepada dua beradik berusia 15 dan 11 tahun yang ma vt diIanggar sebuah lori di Jalan PJS 3/2, Taman Medan, di sini, semalam.

Katanya, sebelum ini dua beradik itu seperti orang lain, akan berbaik semula selepas berga duh, namun mereka begitu rapat sejak seminggu kebelakangan ini.

Menurutnya, dia reda dengan kejadian men1mpa Nayli Ulfa, 15, dan adiknya, Nuf Amni, 11, yang m4 vt diIanggar ketika keluar dari rumah untuk membeli makanan.

“Sebelum mereka keluar saya nampak mereka naik motosikal, tapi itulah, benda nak jadi, dah sampai ajaI,” katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam itu, dua beradik berkenaan ma vt di tempat kejadian selepas diIanggar Iori yang dipercayai hiIang kawaIan.

Farizuddin berkata, dia mengetahui kejadian menya yat hati itu menerusi kumpulan Whtspp penduduk ketika berada di surau.

Katanya, biarpun kehiIangan dua anak serentak, dia reda dengan ketentuan takdir biarpun keluarganya dalam perancangan membeli kelengkapan hari raya.

“Mereka berdua sahajalah anak saya, t1pu kalau kata saya tidak sdih tetapi benda dah nak jadi, dah sampai masa, saya reda,” katanya.

Jnzah dua beradik itu disembahyangkan di Masjid Jumhuriah Petaling Jaya, sebelum dikebu mikan di Tanah Perkbvran Islam Jalan PJS4, Petaling, petang ini.

Salam tkziah , al fatihah

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*