Dua Beradik Mavt Kema1angan, Hajat Hadiahkan Ibu Al-Quran Tak Kesampaian

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Dua Beradik Mavt Kema1angan, Hajat Hadiahkan Ibu Al-Quran Tak Kesampaian

HAJ4T dua beradik menyer4hkan sen4skah al-Quran yang dibeIi mereka seIepas dipes4n ibu tidak kes4mpaian apabila m4 vt dalam kemaIa ngan memb4 bitkan sebuah mot0sikal dan bas ketika ingin puIang ke rumah di Taman Serai Wangi, Pad4ng Serai, Sungai Petani, hari ini.

Dalam kejdian jam 1 tengah hari itu, mgsa, Muhammad Amirul Khusairi Amirashid, 21, menunggang m0tosikal M0denas Kriss 120 bersama adiknya, Nurul Atikah Amirashid, 19, meninggaI dunia selepas merm puh beIakang sebuah bas yang r0sak di tepi jaIan di Jalan Lenc0ngan Timur dekat Amanjaya.

Aki b4t kejdian itu, Muhammad Amirul mening gaI dunia di tempat kejdian aki b4t p4 rah di kepa Ia dan mu ka, manakaIa adiknya, Nurul Atikah pa r4h di kepa Ia m4 vt sebaik tiba di Jabatan Kece m4san H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH), Sungai Petani.

Ibu mereka, Nariya Abdullah, 47, berkata, anaknya itu keIuar dari rumah mereka jam 11 pagi untuk ke Sungai Petani bagi membeli al-Quran yang dipesannya 0lehnya.

“Kami sekeIuarga baru keluar makan bersama maIam tadi kerana arwh Nurul Atikah menerima gaji pertamanya dan saya ada meminta Amirul membeli sen4skah al-Quran yang lebih besar bagi memudahkan untuk membaca.

“Adiknya kemudian berjanji mahu membelinya kerana dia tidak bekerja hari ini dan mengajak abangnya ke Sungai Petani untuk membeli al-Quran itu,” katanya ketika ditemui di Jabatan F0ren sik HSAH.

Nariya berkata, bagaimanapun pada jam 2.30 petang tadi, dia terkejvt apabila suami, Amirashid Ibrahim, 49, memberitahu anak mereka terb4bit dalam kemaIa ngan ketika ingin puIang ke rumah.

“Saya tidak s4ngka mereka keIuar pagi tadi dan tidak kembaIi lagi dan lebih piIu apabila al-Quran yang dibeli tidak semp4t dise r4h kepada saya.

“Biarpun se dih dengan apa yang berIaku di mana dua anak pergi serent4k, namun saya dan suami reda serta bersyukur kerana mereka pergi dalam keadaan baik, Allah lebih sayangkan mereka,” katanya.

Katanya, Nurul Atiqah sedang menunggu panggilan universiti, bekerja sementara di sebuah kilang di Prai, Pulau Pinang manakala arwh abangnya juga ingin menyambung pelajaran tidak lama lagi.

Sementara itu, jurucakap p0 lis menge sahkan kejdian itu dan sia.satan lanjut dijaIankan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : Wowb3rita

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*