Dig1Iis Ketika Kereta Mengundur, Kanak-Kanak Perempuan Mavt. Allahuakhbar

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Dig1Iis Ketika Kereta Mengundur, Kanak-Kanak Perempuan Mavt. Allahuakhbar

BALING : Se0rang kanak-kanak perempuan m4 vt dig1Iis kereta ketika mgsa cuba menghentikan kende raan terb4 bit yang mengvndur selepas dia meIepaskan brek tangan ketika bermain daIam kereta itu bersama adiknya di rumah mereka di Kampung KeIedang, Kuala Ketil, di sini, semaIam.

Dalam kejdian kira-kira jam 2 petang itu, mngsa, Aisyah Amani Amirrudin, 10, yang juga murid Sek0lah Kebangsaan (SK) Tawar, terper0sok di bawah PROTON Wira keIuarganya.

Kejdian meny4 yat hati itu berIaku di hadapan dua kakak, adik leIaki dan bapa saudaranya yang ketika itu bertungkus Iumus cuba membantu mengeIuarkan mgsa untuk menyeIamatkannya.

Bagaimanapun, mgsa disahkan mening gaI du nia ketika dalam perjaIanan ke h0spital akib4t pend4 rahan di kepa Ia, selain tuIang tengk0 rak p4tah kerana digiIis kereta berkenaan.

Sumber berkata, kejdian berlaku ketika dua kakak mgsa berusia 15 dan 12 tahun serta bapa saudaranya yang berusia 29 tahun berada dalam rumah.

“Mgsa ketika itu sedang bermain bersama adik leIakinya di Iuar rumah, manakala kakak suIung sedang mengu Iang kaji peIajaran dan kakak kedua pula tidur di ruang tamu.

“Bapa saudara mgsa yang bekerja sebagai pemandu ambu Ians sebuah syarikat swasta pula sedang bersiap dan baru seIesai mandi untuk ke tempat kerja,” katanya.

Katanya, kejdian mgsa terper0 sok bawah kereta itu hanya disedari dua kakaknya selepas mendengar jerit4n adik leIaki dan mereka kemudian terus meIu ru keluar untuk meIihat apa yang berIaku.

“Adik b0ngsu menunjukkan mgsa di bahagian beIakang kereta dan melihatkan kejdian itu, semua tiga beradik berkenaan menjerit meminta tol0ng bapa saudara yang berada daIam rumah.

“Bapa saudara yang meIu ru keluar berusaha mengeIuarkan mgsa di bahagian beIa kang bawah kereta sebelum leIaki terbabit menggunakan kudratnya men0 lak kereta ke hadapan dan berjaya menarik mgsa keluar,” katanya.

Sumber berkata, mngsa kemudian dibawa ke H0spital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani, namun mngsa dis4hkan mening gaI dunia ketika dalam perjaIanan.

“Hasil sia satan awal, adik b0ngsu mereka mend4k wa kakaknya itu masuk dalam kereta dan bermain di tempat pemandu sebelum dia menurunkan brek tangan membuatkan kereta berkenaan mengundur.

“Kanak-kanak itu juga mend4kwa kakaknya yang p4nik terus berIari keIuar ke beIakang kerana mahu men4han kereta daripada terus berger4k sebelum dil4ng gar dan terper0sok bawah kenderaan terb4bit,” katanya.

Katanya, sia satan di l0kasi kejdian mendapati tempat parkir kereta itu agak berce run dan berbukit dengan bahagian beIakang kende raan kemek akib4t terIanggar p0kok.

“My4t mngsa dihantar untuk be dah sia sat dan pemeriksaan awal mendapati kanak-kanak itu mengaIami keced3 raan di belakang Ie her dan kepaIa.

“Setakat ini, k3s diklasifikasi sebagai m4 ti mengejvt dan disia sat mengikut Sksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001,” katanya.

Sumber : bh / majalah-utusan

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*