“Allahuakhbar Anak2ku” Trgedi Sahur, 2 Beradik Termaasuk Bay1 7 Bvlan M3n1nggal Dalam K3bak4ran

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Allahuakhbar Anak2ku” Trgedi Sahur, 2 Beradik Termaasuk Bay1 7 Bvlan M3n1nggal Dalam K3bak4ran

Seri Iskandar: Dua beradik termasuk bay1 tujuh bulan ma ut dalam keba karan di sebuah rumah kedai di Bandar Seri Iskandar, di sini, hari ini.

Pada kejadian 5 pagi itu, mgsa, Muhammad Fahmi Mohd Fazlan Nizam, 4, dan adik perempuannya, Nor Fahmia berusia tujuh bulan ma vt dipercayai ssak nfas.

Difahamkan, kejadian berlaku ketika dua beradik berkenaan ditinggaIkan di tingkat dua bangunan sementara ibu bapanya dipercayai sedang bersahur di tingkat bawah.

Ketua Po Iis Daerah Perak Tengah, Superintendan Barudin Wariso berkata, ketika kejadian, dua beradik itu terprang kap di dalam sebuah bilik di rumah kedai berkenaan.

“Dua beradik itu berjaya dibawa keluar anggota bomba dan pemerik saan mendapati t1ada sebarang kesan keba ka.ran nyata pada tu buh bdan mereka.

“Bagaimanapun, mngsa dis4hkan mning gaI dunia oleh pegawai perubatan ketika dibawa ke Hspital Changkat Melintang untuk pemeriksaan lanjut,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, pemeriksaan awal mendapati, lokasi keba k.aran adalah bangunan kedai makan tiga tingkat yang mana tingkat bawah adalah restoran tomyam, manakala tingkat dua dijadikan tempat tinggal pekerja dan tingkat ketiga kosong.

Katanya, kebak.aran berlaku di tingkat dua yang dilengkapi dua bilik yang menjadi tempat tinggal pekerja kedai.

“Ketika kejadian, hanya dua kanak-kanak itu di tingkat dua, manakala ibu bapa dan pekerja lain berada di tingkat bawah, sedang bersahur.

“Kedua-dua mngsa adalah anak kepada pemilik restoran berkenaan. Bdah sia sat akan dijalankan bagi mengesahkan punca kema t1an mngsa,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga abang Fazlan Nizam atas kehiIangan 2 anak tersayang. Moga kuat dan tabah dengan ujian ini. Al fatihah buat anak2 syurga.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*