Suami M3ningg4I Dvnia Dir3mpuh MPV SeIudup 500Kg K3tvm.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Suami M3ningg4I Dvnia Dir3mpuh MPV SeIudup 500Kg K3tvm.

Kubang Pasu: Seorang lelaki m4 vt selepas kereta dinaiki bersama isterinya dirmpuh penyeIu dup yang membawa 500 kilogram (kg) ke. tum di Jalan Kampung Padang Gelanggang, Ayer Hltam, di sini, awal pagi hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 2 pagi itu, pemandu Proton Iswara, Ahmad Sofberi Sharif, 38, mning gaI dunia di lokasi kejadian, manakala isterinya, Hananie Hassim, 28, prah aki bat kece de raan pada bahagian kepa Ia dan ka kl.

PenyeIudup lelaki berusia 29 tahun berasal dari FELCRA Lu. buk Sireh, Padang Besar, yang memandu Nissan Grand Livina turut prah aki bat ced era pada bahagian bdan, kepa Ia dan kakl.

Ketua Po Iis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Rodzi Abu Hassan berkata, sia satan awal mendapati kenderaan pelbagai guna (MPV) yang sa rat mu atan ke tum terba bit dalam perjalanan dari Alor Setar ke Kangar, Perlis.

Katanya, pemandu kereta Proton Iswara dan isterinya pula baharu selesai berniaga dan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung Pida 8, Sanglang.

“Sebaik tiba di lokasi, MPV terbabit disya ki cuba memot0ng Iori sebelum memasuki laluan bertntangan menyebabkan kenderaan itu bertmbung kereta Proton Iswara dinaiki mgsa dan isterinya.

“Akibat peIanggaran itu, mgsa dan isterinya terse plt di dalam kenderaan menyebabkan bantuan angg ota BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jitra terpksa dipanggil bagi mengeIuarkan mereka,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Rodzi berkata, bagaimanapun mgsa disahkan mning gaI dunia di lokasi kejadian, manakala isterinya dan pemandu MPV dihantar ke Hspital Jitra untuk menerima rwatan lanjut.

“Kita percaya pemandu MPV berkenaan terbabit dalam kegiatan penyeIudupan ke tum dan berkemungkinan baharu sahaja mengambil bekalan daun ke tum untuk diseIu dup ke negara jiran.

“S1a satan lanjut berhubung k3s ini masih dilakukan dan kita berharap orang ramai yang melihat kejadian dapat tampil membantu s1a satan yang setakat ini dibuat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Myat mngsa kemudian dihantar ke Bahagian F0ren sik Hspital Jitra untuk tujuan bdah si.a sat.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*