“Mana R0h Kamu Seorang IsIam” Yusuf Azmi Mula Naik Ang1n. Apa Yang Dia Cakap Ayat Last Memang P3das

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Mana R0h Kamu Seorang IsIam” Yusuf Azmi Mula Naik Ang1n. Apa Yang Dia Cakap Ayat Last Memang P3das

K3s pende r4an membabitkan seorang remaja kelainan upaya (0KV) Bella tu lar di la man me dia sosi al susulan perbicaraan pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali yang rancak diperkatakan.

Nama Yusuf Azmi bukanlah asing dalam kalangan rakyat Malaysia kerana gerak kerja aktivis dan kepenggunaannya terutama ketika bersama Persatuan Pengguna Islam Malaysia sebelum ini.

Yusuf Azmi tampil mengesa pihak Polis untuk mengambil tindakan yang sepatutnya kepada pelaku

Berikut ulasan dan gesaan dari Yusuf Azmi

“MANA KEADILAN UNTUK ADIK BELLA?!

“Kekurangan diri bukan bermakna seorang insan itu boleh diperlakukan apa sahaja, sebaliknya merekalah yang patut dijaga dan dimanjakan.

“Namun itulah yang menimpa Bella, 13 tahun, anak yang dide ra sehingga menyebabkan siapa sahaja yang melihatnya akan menitiskan air mata atau setidaknya timbul rasa seb4k dan hi ba.

“Kasih dan sayang yang diharapkan di rumah jagaan tetapi parut dan lebam diperolehnya.

“INI BUKAN ISU KECIL! INI KES PEND3 R4AN!!!

“Di bulan yang mulia ni, marilah kita mendoakan agar adik Bella mendapat keadilan yg sewajarnya. Allahu rabbi, sesungguhnya hanya Engkau sahaja Yang Maha Mengetahui.

“Ayuh bersoli dariti untuk adik Bella, Anak istimewa yg ditemui dalam keadaan menyayat hati dan disek s4.

“Semoga kes ini berjalan dengan telus dan benar.“Doa sen j4ta orang mukmin. Jangan pernah putus berdoa untuk adik Bella.“

Kepada pelaku pula, ini kata-kata Yusuf Azmi buat ramai meremang

“Mana Roh Kamu Seorang Islam”

“Saya di fahamkan pelaku ini orang islam, dengar sini baik-baik, tidak terdidik orang islam berfikiran dan berwatakan seperti ini“

“Sampai de r4 orang, simbah air p4 nas, ini bukan manusia la“

“Kalau kau bantu dia, kalau kau jaga dia dengan baik kemungkian dia akan bantu kau di akhirat kelak“. Undang-undang akan tetap menyelebahi orang yang diz4limi. Mana roh kamu seorang islam“

Reaksi netizan

“Bella, kini nama mu sering kami dngar, cerita mu sering kami ikuti, walaupun diri mu sudah tenang disana, tp keadilan untuk mu tetap kami perjuangkan, kami yakin nasib mu akan terbela, biar puluhan sedang menyokong dia, yakin lah ribuan org sedang memperjuang kan keadilan buat Bella… Yakin Dan percaya dngn keadilan dari Allah….”

“Kekanda Yusuf Azmi Semoga allah permudahkan perjua ngan team semboyan untuk membe la nasib anak istimewa yg dide ra oleh manusia yg tak berhati perut. Semoga si pende ra mendapat balasan yg setimpal….”

“Kita bantu lah adik Bella ni Kanda Yusuf Azmi semuga mendapat pembelaan yang setimpal dengan apa cara sekali pun.. Jangan mengira dia ahli Politik dan Menteri salah tetap salah dan kami mahu kan pengadilan serta pembelaan yang terbaik.. Aamiinn..”

Terdahulu, nasib ma l4ng menimpa Bella, 13, turut mendapati perhatian isteri TMJ, Che’ Puan Besar Khaleeda Bustamam.

Khaleeda menerusi perkongsian dalam ak4un Twttr menyatakan, akan berusaha bagi menuntut keadilan bagi Bella.

“Saya akan buat apa sahaja bagi mendapatkan keadilan buat Bella. Saya kecewa dan letih melihat si pengecvt yang berfikir mereka boleh buat apa sahaja terhadap kanak-kanak tidak berupaya dan fikir mereka akan terlepas. Kamu boleh berselindung di sebalik barisan peguam kamu tetapi akhirnya karma akan tiba pada waktunya di dunia mahupun akhirat,” katanya.

Kelmarin, me dia mela porkan prosi ding mahka mah berkaitan k3s pende r4an terhadap Bella.

Remaja berkenaan yang ketiadaan ibu dan bapa sejak ditemui dan dijadikan anak angkat di Rumah Bonda, sebuah rumah kebajikan di Wangsa Maju yang diasas Siti Bainun.

Siti Bainun didakwa atas dua pertu duhan iaitu menga baikan dan meng4 niaya Bella sehingga menyebabkan mng sa mengalami kece der4an fizikal serta em0 si.

Pertu du han mengikut Sksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 yang membawa huku man mak simum penj4ra 20 tahun atau denda RM50,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesal4han.

Kredit: FB Yusuf Azmi

1 Comment

  1. Dengar2 cik puan bainun ni kluarga tr tinggi UMNO .. ketua cabang putri atau ketua permaisuri party keris tu 🙄 ke ..😄

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*