‘Ma4fkan Mama Syg..’ Anak 4 Tahun Mn1nggaI Dunia Terj4tvh Tlngk4t 18 K0ndominivm.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘Ma4fkan Mama Syg..’ Anak 4 Tahun Mn1nggaI Dunia Terj4tvh Tlngk4t 18 K0ndominivm.

KUALA LUMPUR – Seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun ma vt akibat terjtvh dari balkoni di tingkat 18, BIok B, Kondominivm PV10, Jalan Danau Saujana 2, Setapak di sini pada Sabtu.

Ketua Po Iis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah berkata, po Iis menerima Iapo ran daripada orang awam yang menemui mngsa sekitar jam 2 pagi.

“Mngsa seorang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun tinggaI di saIah satu unit di tingkat 18 kondomi nium tersebut. Mngsa telah jtuh dari balkoni tingkat 18 bangunan tersebut.

“Sia satan awal mendapati mngsa dibiarkan tidur bersndirian tnpa penga wasan manakala ibunya telah keluar dari rumah,” katanya dalam kenyataan pada Sabtu.

Beliau berkata, semasa kejadian, penghuni lain di kediaman terbabit sedang tidur di bilik masing-masing dan tldak menyedari mngsa ditinggaIkan bersendirian.

Katanya, myat mgsa dibawa ke Hspital Kuala Lumpur (HKL) selepas disahkan mning gaI dunia oleh Penolong Pegawai Perubatan di lokasi kejadian.

“K3s disi asat mengikut Sksyen 31(1)(a), Akta Kanak-Kanak 2001 (Pengan1ayaan, pengaba1an, pembua ngan atau pende dahan kanak-kanak).

“Pihak po Iis menasihati ibu bapa agar tldak mninggaIkan anak-anak kecil bersendirian tnpa penga wasan kerana perbuatan itu boleh dianggap sebagai satu kecu aian di bawah Akta Kanak-kanak 2001,” katanya.

Salam tkziah al fatihah

Sumber: sinar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*