‘Tnggu Mama Di Syurga Ye Syg..’ Adik Irdina M3n1nggaI Dih3mpap T1ang Batu BotoI.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘Tnggu Mama Di Syurga Ye Syg..’ Adik Irdina M3n1nggaI Dih3mpap T1ang Batu BotoI.

Alor Gajah: Kanak-kanak perempuan berusia empat tahun ma vt dihmp4p tlang ba tu botol di Kampung Bukit Nangka, dekat sini petang semalam.

Dalam kejadian jam 7 malam itu, Nur Iman Irdina, 4, ditemui berIu muran drah oleh ibunya, Aznynaqiah Mat Ali, 44, di beranda rumah keluarga.

Aznynaqiah berkata, sebelum kejadian Irdina bermain seorang diri di kawasan beranda itu dan dia ketika itu sedang menyiapkan juadah berbuka puasa di dapur.

“Arwh memang suka bermain di kawasan beranda itu dan semalam dia bermain seorang diri sementara abang dan kakaknya berada tldak jauh daripada arwh.

“Ketika itu saya sedang menyiapkan juadah untuk berbuka sebelum terdengar bunyi kuat seperti rntuhan.

“Saya berlari ke depan rumah dan ternampak arwh sudah dihe mpap t1ang ba tu botol,” katanya.

Menurutnya, t1ang batu botol itu memang sudah re tak dan dia bercadang memba1kinya namun tidak menyngka keadaan itu mera gvt nywa anak bongsu daripada lima beradik itu.

Aznynaqiah berkata, dia bersama adik dan ibunya bergegas membawa Irdina ke Hspital Alor Gajah.

“Doktor berusaha menyelamatkannya namun Allah SWT lebih menyayanginya selepas dktor mengesahkan arwh sudah mening gal dunia,” katanya sbak.

Sementara itu, Ketua Po Iis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu ketika dihubungi mengesahkan menerima la poran kejadian dan pr0ses be dah sia sat sedang dijalankan.

Salam tkziah buat keluarga. Moga tabah atas kehiIangan anak tersayang. Al fatihah wildan syurga.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*