‘Nak Beli Pun Rasa T4kut Ni’ Video Kanak-Kanak Berniaga Tarik Perhatian, Bukan Mar4h Ya Cuma Suara Memang Tinggi

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘Nak Beli Pun Rasa T4kut Ni’ Video Kanak-Kanak Berniaga Tarik Perhatian, Bukan Mar4h Ya Cuma Suara Memang Tinggi

Nada seorang kanak-kanak yang seolah-olah ‘marah’ ketika sesi jual beli dilakukan walaupun sebenarnya tidak, tu lar di aplikasi TkTk dan dikongsi oleh seorang lelaki dikenali sebagai Sapik.

Tak mar4h.

Video pendek dikongsi memaparkan ‘kepetahan’ seorang kanak-kanak lelaki yang cuba mempromosikan beberapa menu makanan termasuklah roti john, murtabak dan kuih di hadapan sebuah kedai makan. Apa yang menarik perhatian orang ramai apabila nada yang digunakan oleh kanak-kanak ini seolah-olah dia sedang mar4h namun pada hakikatnya sama sekali tidak.

Bukan itu sahaja, kanak-kanak ini turut mengulangi menu yang sama dengan harapan dapat menarik minat para pembeli yang berada di tempat kejadian sambil membawa dua bungkusan makanan pada kedua-dua tangannya.

Roti john, murtabak, kuih. Semoga murah rezeki adik.

Ujar pemilik video ini, kanak-kanak tersebut sama sekali tidak mar4h kepada pelanggannya cuma nada yang digunakan agak ‘tinggi’.

Adik itu cakap roti john, murtabak, kuih. Dia tak mar4h pun cuma cakap kuat sahaja.

Ketika arti kel ini ditulis, video tersebut telah ditonton hampir 65k dan meraih pelbagai respon daripada wargamaya yang turut terhibur dengan ‘taktik’ yang digunakan kanak-kanak kecil ini.

Video penuh:

Respon netizen

Sumber: Sapik Via OHBulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*