Honda Odyssey Dipercayai Cvri Lembu Dib4kar Penduduk Kampung

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Honda Odyssey Dipercayai Cvri Lembu Dib4kar Penduduk Kampung

PETALING JAYA – Padah kerana mencu ri lembu, sekumpulan lelaki dipercayai penduduk kampung bertindak memba kar sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Honda Odyssey.

Menerusi perkongsian di laman Fbk Info Benca na Terengganu, kenderaan tersebut dipercayai digunakan oleh beberapa individu untuk mencu ri lembu di sebuah ladang kelapa sawit.

Difahamkan kejadian itu berlaku di Felda Neram 1, Kemaman, Terengganu, bagaimanapun tidak dinyatakan tarikh sebenar klip video tersebut dirakam.

Berdasarkan klip video berdurasi 17 saat itu, kelihatan beberapa ekor lembu ditemui di dalam MPV berkenaan dipercayai dicu ri sekitar kawasan terbabit.

Ekoran kejadian itu, sekumpulan penduduk kampung kemudiannya bertindak menterbalikkan MPV berkenaan sebelum membakarnya.

Susulan perkongsian tersebut, rata-rata netizen telah meninggalkan pelbagai komen yang mahu pihak berkuasa menyia sat perkara itu kerana ia telah membabitkan perbuatan jena yah.

“Semoga beraya dalam lo kap semua yang terlibat, masa lembu dicu ri semua mengaku tuan, masa lembu kena langgar sorang pun tak mengaku,”tulis Aziz Roslan.

“Tak pasal-pasal sambut raya dalam lo kap,”kata Puteri Sharifah Effa.

Pada masa sama, ada juga pengguna yang menge cam tindakan pemilik lembu yang sebelum ini sesuka hati membiarkan ternakan berkeliaran sehingga menyebabkan kemala ngan dengan pengguna jalan raya.

“Masa curi lembu kemain beria muncul tuan lembu, kalau masa langgar dan melibatkan nya wa orang tak ada pula tuan yang mengaku lembu dia,” tulis Cik Anie Ahmad Chik.

Sumber : kosmo

Pihak bicarakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosi al ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risi ko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*